Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 5825$ Seviyelerine Düştü! 3300 Dolara Kadar İnebilir Mi?

Bitcoin sabah saat 08:00 saatlerinde, 2018 yılının en düşük seviyesi olan 5825 dolar seviyelerine düştü ve basın saatine göre hala 5890 dolar seviyelerinde gezinip ayı piyasasının etkisinden kurtulabilmiş değil.

Paniğin en büyük etken olduğu bu düşüş piyasasında insanların ”satış vaktini kaçırmaktan korktukları için” ellerindeki her şeyi çıkartabilmenin yollarını arıyor ve bu da fiyatları 5700 dolara kadar düşürme olasılığına sahip. Monty Williams gibi grafik analistlerine göre Bitcoin daha da düşüş görebilir ve eğer yeteri kadar satış desteği alırsa zar zor 3000 dolar seviyesinde durabilir.

”Eğer Bitcoin 5700 dolar seviyesinin aşağısına inerse bundan sonraki destek seviyesi 4800 dolar olacaktır. 4800 dolar limitinin aşağısına inmek zor olacaktır ancak eğer bu da gerçekleşirse Bitcoin’in sıradaki direnç seviyesi 3300 dolar olur. Ancak şimdiki mevcut hacim  ve duygu hassaslığı göz önüne alınırsa Bitcoin’in 4800 dolar seviyesinin altına inmesi imkansız gibi duruyor.”

Büyük bir portföye sahip bir yatırımcı olan Mr. R. Murthy‘e şu anki piyasanın durumunu sorduk. Kendisi biraz endişeli gözükse de varlıklarını güncel fiyat üzerinden satmayı düşündüğünü ifade etti.

”İnsanlar korktuklarında ve şüpheye düştüklerinde onlara hep Bitcoin’in 2013 yılının Kasım ayında 140 dolardan, 1000 dolar üzerine olan kudretli çıkışının yaşandığı zamanı hatırlatıyorum. 2017’nin Kasım ayı büyümesi de aynıydı. Bitcoin’in o süreye varması 3 yıl almış olsa da işler şu an daha değişik. En kötü ihtimalle Bitcoin 3000 dolardan işlem görür ama siz bunun ne kadar süre boyunca o seviyede kalacağını sanıyorsunuz ki? Benim gibi insanlar satın almayı sürdürecektir. Bu yıl olmazsa diğer yıl ancak ne kadar fazla beklersek boğalar o kadar kuvvetli gelecektir. Bu bir kripto vaadidir.”

Basın saatine göre Bitcoin fiyatlarında biraz iyileşme oldu ve BTC’nin birim fiyatı 5890 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Bitcoin’in bu durumundan Ethereum, Ripple, EOS, ve TRON da dahil neredeyse bütün piyasa elemanları etkilendi.

Top 10 token arasında EOS son 24 saat içerisinde %12.80 düşüş ve 7.29 birim fiyat ile en çok etkilenenlerin başını çekiyor. En çok düşüş yaşama konusunda EOS’u takip eden ise Stellar. Stellar son 24 saat içerisinde basın saatine göre yaşadığı %9.37‘lik düşüş ile beraber 0.18 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Top 10 içerisinde kızıla boyanmayan tek birim ise basın saatine göre son 24 saat içerisinde %0.52 artış gösteren Tether.

Bakalım bugün piyasalarda ne gibi değişiklikler meydana gelecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment