Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Ağında Birçok Hesap Alınan Kararla Donduruldu

22 Haziran tarihinde yeni Blockchain’ine geçen EOS, gündemde bir şekilde kalmayı, yine başardı. EOS topluluğundaki bağımsız bir yapı olan ECAF, EOS defterindeki işlemleri onaylayan blok üreticilerinden, belirli 27 adresten gelen gönderimleri kabul etmemelerini isterken, bu durum büyük yankı uyandırdı.

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

”EOS blok üreticilerinden şu aşamada bu belirli 27 adresten yapılacak transferleri, süresiz bir şekilde iptal etmelerini istiyoruz. Durum, tabii ki de açıklamalar ile değişime tabiidir.”

ECAF’ın yaptığı bu hamleyi başta kimse anlayamazken, başta Twitter olmak üzere diğer sosyal medya platformlarında da bu hareket yoğun bir şekilde eleştirildi. Olayın üzerinden bir süre geçmesinin ardından, bir açıklama yapıldı ve bu 27 hesabın hepsinin de çeşitli sebepler gerekçe gösterilerek dondurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, hakem heyeti tarafından inceleme tamamlanıncaya dek, konuyla ilgili başka bir açıklama yapılmayacağı da okuyucularla paylaşıldı.

Sam Sapoznick tarafından imzalanan bu emir, EOS topluluğunda ciddi manada bir kargaşa yaratmışa benziyor. EOS’un merkeziyetçi bir yapısı olduğunun bir kez daha kanıtlandığını belirten muhalif grup, tepkisini sert bir şekilde dile getiriyor.

EOS gönderimlerinin dondurulması ilk kez de yaşanmıyor. Daha önce de, daha bu hafta başında 7 EOS hesabı, şifre avcılığı ve sahtekarlık tehlikesi sebebiyle dondurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment