Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ABC Geliştiricisi: Bitcoin Cash Hash Savaşları Bir Hayal Kırıklığıydı

Bitcoin Cash hard fork savaşı hala tam olarak bitmiş değil ve kripto para sektöründeki etkisini de sürdürüyor. 15 Kasım tarihinde gerçekleşen olay, aradan neredeyse 10 gün geçmiş olmasına rağmen hala etkilerini çok güçlü hissettirmekte. CryptoTrader programının ünlü sunucusu Ran NeuNer ise, yakın zamanda yaptığı ve sektörden ünlü isimleri konu ettiği programında, Bitcoin Cash olaylarını da ele aldı.

Bitcoin.com CEO’su Roger Ver‘in konuşmaya başladığı röportajda, Ver, Bitcoin Cash ABC eklentisinde inat edilmesinin en büyük sebeplerinden birisinin, Craig Wright‘ın ”asla sözlerinde durmadığı”  olduğunu ifade etti.

Bitcoin ABC’nin geliştiricilerinden olan Amaury Sechet de ABC ve SV arasında devam eden hash savaşları hakkında düşüncelerini aktardı. Sechet, iki tarafı da zor duruma sokan hash savaşlarının tam bir hayal kırıklığı olduğunu ve fork’a gitmeye yol açan konuşmaların hepsinin hayal kırıklığından başka bir şeye neden olmadığını ifade etti:

”Bu hash savaşları aslında pek bir şey değildi. nChain ve BSV’den kaynaklanan hash rate, SV platformunda daha fazla blok kazmak için kullanılırken, Bitcoin.com da ABC’yi aldı. ABC topluluğu yeni BCH topluluğunu SV tarafı ile paylaşmadıkları bir vizyon ile daha güvenli yapmaya çalıştı.”

Hash savaşlarının galibinin kim olduğuna dair kesin bir ifade kullanmayan Sechet, topluluğun büyük bir kısmının SV yerine ABC’yi listelemekte olduğunu ekledi. Bunun yanı sıra daha şimdiden BCH sembolü için ABC token’inin kullanıldığını ifade eden Sechet, ”kazanılacak bir savaş olmadığı için, hash savaşlarının da hiçbir zaman anlamı yoktu” ifadesi ile durumu özetledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment