Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ABD Enflasyon Verileri Öncesi Sıkıştı: Büyük Hareket Yakın!

ABD enflasyon verileri öncesinde Bitcoin’deki (BTC) teknik durumu yorumlayan analistler büyük bir fiyat hareketliliği yaşanabileceğini öne sürdü.

Bugün açıklanacak ABD enflasyon verileri öncesinde gözler Bitcoin’in Bollinger bandı göstergesine çevrildi. Konuyla ilgili yorumlarıyla dikkat çeken analist Josh Olszewicz, Bollinger bantlarının ocak ayından bu yana en dar aralığa gerilediğine işaret etti.

Analist, bir sıkışmayı temsil eden bu verileri patlama öncesi sinyal olarak yorumlarken beraberinde güçlü bir volatilite gelebileceğine değindi. Bitcoin, ocak ayında yaşanan benzer bir sıkışmanın ardından 3 hafta içerisinde yaklaşık %35 yükseliş yaşamıştı. Ancak Bollinger bantları üzerindeki sıkışmalar her zaman yükselişle sonuçlanmayabiliyor.

Genel kanıya göre Bollinger bantları daraldığında volatilitenin çok düştüğü ve peşi sıra bir dalgalanma yaşanabileceği düşünülüyor. Konuya benzer bir bakış açısıyla yaklaşan Olszewicz, bu derece bir daralmanın son on yılda birkaç kez yaşandığını şu cümlelerle aktardı:

Bollinger bantları sıkıştı. Peki ne kadar sıkıştı? Bu derecede bir sıkışma son on yılda yalnızca birkaç kez meydana geldi. Bunun gibi birçok sıkışma, patlamadan önce piyasa önyargısını kırmaya yetti. Buna benzer bir sıkışma son olarak ocak ayında görülmüştü.

Bitcoin grafiğindeki Bollinger bantları özelinde yaşanan sıkışma, teknik göstergenin mucidi John Bollinger‘in de dikkatini çekti. Sosyal medya hesabından Bitcoin grafiğini paylaşan John Bolinger, “Sıkışmak” ifadesini kullandı.

ABD enflasyon verileri TSİ 12 Temmuz 15.30’da açıklanacak. Genel hatlarıyla bakıldığında Bollinger bantlarını referans gösteren analistler, kısa süre içerisinde Bitcoin fiyatında ciddi bir dalgalanma bekliyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,6 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 30.711 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!