Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Şirketinden Staking Platformuna 150 Milyonluk Altcoin Davası!

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network (CEL), staking platformu StakeHound’a 150 milyon dolardan fazla değere sahip kripto paraları iade etmediği için dava açtı.

Celsius Network 11 Temmuz tarihinde New York Bölge Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, StakeHound üzerinde stake ettiği toplamda 150 milyon dolardan fazla değere sahip Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) ve Polkadot’un (DOT) iade edilmediğini gerekçe göstererek platforma dava açtı.

Verilen bilgilere göre Celsius 2021 yılı içerisinde StakeHound’da 60 bin ETH, 40 milyon MATIC ve 66 bin DOT stake etti. Celsius, staking kapsamında tokenların teminat türevi olarak stETH, stMATIC ve stDOT aldı.

Ancak StakeHound, aynı yıl içerisinde varlık saklama hizmetleri sağlayıcısı Fireblocks ile yaşadığı bir sorun nedeniyle Celsius’a ait olduğunu iddia ettiği 35 bin ETH‘ye olan erişimini kaybetti. Bunun üzerine platform, İsviçre Mahkemesi‘ne giderek varlıklara erişimi kaybettiği için iade etme yükümlülüğünden kurtulduğunu ayrıca diğer teminat tokenlarını da dayanak varlıkları ile değiştirmek zorunda olmadığını savundu.

StakeHound ve Fireblocks arasındaki anlaşmazlığın kendi tokenlarını alma hakkı üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını belirten Celsius cephesi, İsviçre mahkemesine yapılan başvurunun ABD iflas yasalarını ihlal ettiğini belirtilerek platform üzerinde stake ettiği tokenların ve bugüne kadar kazandığı stake ödüllerinin iadesini talep etti.

Öte yandan Celsius, kısa bir süre önce sahip olduğu altcoinleri satarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a dönüştürmek için mahkemeden aldığı izin doğrultusunda çalışmalara başlamış ve 74 milyon dolar değerinde varlığı hareket ettirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!