Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağında Beklenmedik Yükseliş Panik Yarattı: Saldırı mı, Yoksa Talep mi?

Bitcoin ağındaki işlem ücretlerinin beklenmedik bir şekilde artması ağın güvenliği için endişelendirdi ve panik yarattı.

Bitcoin ağında gerçekleşen işlem ücretlerinin yakın zamanda beklenmedik bir şekilde artması ağ üzerinde bir hizmet reddi DoS saldırısı olma ihtimalini gündeme getirirken kullanıcılar paniğe kapıldı. Kripto para sektörü aktörleri, ağa karşı bir DoS saldırısı gerçekleştiğine dair asılsız haberleri yalanladı.

Ağdaki ortalama ücretlerin geçtiğimiz nisan ayının sonlarından bu yana %2.000’in üzerinde artış göstererek 0,87 dolar seviyesinden 19,20 dolar seviyesine çıktığına dikkat çekilirken artışın ağdaki taleplerin karşılanamamasından kaynaklandığı belirtildi.

Ağdaki işlem ücreti artışının Bitcoin ağıyla beslenen ve ağda faaliyet gösteren BRC-20 tokenlarının karşılaştığı yüksek talepten kaynaklandığı öne sürüldü. Aradan geçen altı yılın sonunda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıldığı belirtilirken 788695. bloğun toplamda 6,7 BTC işlem ücreti ürettiğine dikkat çekildi.

Popüler kripto para aktörlerinden foobar sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’in uzun bir sürecin sonunda nihayet popüler hale geldiğini ancak Bitcoin maksimalistlerinin bu ihtimali göz önünde bulundurmak yerine DoS saldırısı iddiaları üzerinde durduklarını belirtti.

İşlem ücretlerinin ani bir şekilde yükselmesi kripto para borsalarının da kısa süreli aksaklıklar yaşamasına neden oldu. Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance üst üste iki gün Bitcoin çekim işlemlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!