Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağında Çok Nadir Görülen Bir Durum Yaşandı

BitMEX Research, Bitcoin blockchain ağı üzerinde oldukça nadir görülen bir durum tespit ettiklerini açıkladı. Açıklamaya göre, 11 Kasım tarihinde Bitcoin ağı üzerinde iki blok uzunluğunda geçersiz zincir görüldü.

BitMEX Research, Twitter’da Bitcoin blockchain ağı ile ilgili bir veri paylaştı. Şirket, Bitcoin ağında 2 blok uzunluğunda geçersiz bir zincir tespit edildiğini ve bunun oldukça nadir bir durum olduğunu dile getirdi.

bitcoin-ağıBu nadir olay ne anlama geliyor?

U.Today de BitMEX Research’ün bu nadir olayla ilgili paylaşımına haberinde yer verdi. U.Today’den Alex Dovbnya’nın aktardığına göre, 656477 yüksekliğinde çıkarılan birkaç blok geçersiz oldu ve ana zincirde reddedildi. Bu tip durumların genelde iki rakip madencinin aynı anda blok üretmesi sırasında ortaya çıktığını söyleyen Dovbnya, söz konusu durumda bloklardan sadece bir tanesinin zincire dahil edilebildiğini belirtti.

Haberde, geçersiz blokların herhangi bir endişe unsuru olmadığı, ancak çifte harcamanın tokenların kopyalanmasına yol açabilecek bir güvenlik açığı olabileceği ifade edildi. BitMEX, açıklamanın ardından çifte harcama konusunda da bir gönderi paylaştı. Şirket, Bitcoin’de meydana gelen bu nadir durumda çifte harcama tespit edilmediğini ve tüm blokların geçerli olduğunu söyledi. Açıklamanın altında ise durumla ilgili aşağıdaki şemayı paylaştı:

bitcoin-ağı27 Ocak’ta çifte harcama tespit edilmişti

BitMEX Research, 27 Ocak tarihinde Bitcoin ağında 614.732 yüksekliğinde bir blok tespit edildiğini duyurmuştu. Söz konusu blok boyutunun 0.97 MB olduğunu, geçersiz olan blok boyutunun ise 0.98 MB olduğu bilgisini vermişti. Bu blokta çifte harcama tespit edilmiş ve 3 dolarlık bir giriş yapılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!