Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Büyük Ralli Öncesinde Konsolidasyon mu Görecek?

Bitcoin (BTC) fiyatı, analistlere göre yıl sonunda büyük bir ralli görebilir. Fakat bazı analistler, bu ralli öncesinde Bitcoin’in konsolidasyon ve düzeltme göreceğini tahmin ediyor.

Bitcoin, 11 Kasım gününü 15 bin 705 dolar seviyesinde kapatırken bazı analistlerin BTC’nin potansiyel ralli öncesindeki trend yönü konusunda temkinli yaklaştıkları IBTimes’ın haberinde paylaşıldı. Aralarında Patrick Heusser ve Chris Thomas gibi isimlerin de bulunduğu haberde, analistlerin Bitcoin’in konsolidasyon süreci geçireceğine, ardından yıl sonunda tekrar bullish trende gireceğine inandıkları ifade ediliyor.

Bitcoin overbought bölgede

Coindesk’te paylaşılan Bitcoin RSI grafiğine göre Bitcoin şu anda aşırı alım (overbought) seviyesinde görünüyor. Bununla birlikte, Bitcoin MACD değerlerinin bir düzeltme işareti verdiğinin de altı çizildi. Ardından Patrick Heusser ve Chris Thomas gibi isimlerin Bitcoin tahminlerine yer verildi. Analistlere göre, söz konusu konsolidasyon ve düzeltme süreci Bitcoin’in uzun vadeli yükselişinde gerekli bir aşama.

ralli-bitcoin
Bitcoin RSI grafiği. Coindesk

Bitcoin, CoinGecko verilerine göre şu anda 15.812 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in son 1 aylık MACD grafiği ise aşağıdaki gibidir:

ralli-bitcoinAnalistlerin Bitcoin için yıl sonu beklentileri nasıl?

Crypto Broker AG’den Patrick Heusser, Bitcoin’in önümüzdeki haftalar içerisinde 14 – 16 bin dolar arasında konsolidasyon görmesini beklediğini açıkladı. Heusser’e göre Bitcoin’de görülecek bu yavaşlama dönemi, büyük bir ralliden önce Bitcoin için adeta bir dinlenme dönemi gibi olacak.

Swissquote Bank Dijital Varlıklar Başkanı Chris Thomas, Bitcoin’in yıl sonunda tekrar yükselişe geçmeden önce bir miktar konsolidasyon ve düzeltme göreceğini tahmin ettiğini aktardı. Bitcoin’de görülecek olan yükselişi destekleyecek unsurlar ise Thomas’a göre ABD’deki siyasi belirsizlikler ve zayıflayan dolar olacak.

Popüler analist Willy Woo da Bitcoin’in kısa vadede konsolidasyon görmesini beklediğini aktarmıştı. Woo’ya göre, Bitcoin kısa vadede konsolidasyon görebilir, ancak uzun vadede yükseliş trendini korumayı sürdürecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!