Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Yatırımı Hem Apple Hem BTC İçin Zafer Olur”

Dan Weiskopf, yayınladığı bir yazıda Apple şirketinin Bitcoin yatırımını ciddi anlamda düşünmesi gerektiğini ve bunun iki taraf için de “kazanç” ile sonuçlanacağını söyledi. Weiskopf’un fikirlerini bir destek de MicroStraregy’nin CEO’su Michael Saylor’dan geldi.

Toroso Investments portföy yöneticisi Dan Weiskopf, ETF Think Tank yayınladığı yazıda Apple’ın nakit rezervlerinin bir kısmını Bitcoin‘e yatırması gerektiğini söyledi. Stratejist Weiskopf’un bu açıklaması, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor tarafından kendi yorumuyla birlikte Twitter üzerinden paylaşıldı.

Bu yatırım iki taraf için de zaferle sonuçlanır

Dan Weiskopf, yayınladığı yazıda, Apple’ın Bitcoin’e yönelmesi ile iki tarafın da kazançlı çıkacağını belirtti. Raporda, Apple için Bitcoin’in yeni hissedarlara erişmek için oldukça önemli teknolojik bir yenilik olduğunu vurgulandı. Bunun yanı sıra Bitcoin’in Apple sayesinde ana akım düzeyinde bir benimsenmeye ulaşabileceği söylendi.

Birkaç hafta önde yayınlanan kazanç raporuna göre Apple (AAPL) şu an 2 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunuyor. Ayrıca açıklanan verilere göre Apple’ın elinde yaklaşık 192 milyar dolar nakit var.

Weiskopf’un raporuna göre Bitcoin’e 10 ilâ 20 milyar dolarlık yatırımın uzun vadede Apple’ın “riskli ve pahalı” hisse senedi satma planından daha kârlı ve sürdürülebilir olabilir. Bunun yanı sıra MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımı açıklamalarında olduğu gibi Apple da BTC ile enflasyona karşı tedbir alabilir.

“Apple’ın alışılmışın dışında düşünmek için eşsiz bir fırsatı var. Şirket sadık ekosistemi, teknolojik uzmanlığı ve finansal gücü ile internetin keşfinden bu yana en önemli teknoloji trendiyle aynı tarafta yer alabilir.”

“Apple, Bitcoin’i Apple Pay’a dahil ederse…”

Real Vision Group ve Global Macro Investor’ın hem kurucusu hem de CEO’su olan ekonomist Raoul Pal daha önce yaptığı açıklamalarda Apple’ın önümüzdeki yıllarda Bitcoin’e büyük ölçekli bir yatırım yapacağını öne sürdü.

Şimdi bu çağrı, yakın zamanda Bitcoin’i ana rezerv birimi ilan eden MicroStraregy’nin CEO’su Michael Saylor tarafından yinelendi. Weiskopf’un yazısını paylaşan Saylor teknoloji devi Apple’ın Bitcoin’i hizmetleriyle entegre hale getirmesi ile piyasa değerini 100 milyar dolar arttırabileceğini iddia etti.

Saylor’a göre Apple, Bitcoin’i Apple Pay’e entegre etmek, iPhone’a güvenli bir kripto para cüzdanı kurmak ve hazine rezervleri ile Bitcoin almaya başlamak gibi yenilikler yaparsa kârını katlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!