Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağında Hash Rate Yine Rekor Kırdı

Bitcoin fiyatı bu hafta güzel bir seyir gösterdi desek, aslında pek de yanlış bir şey söylemiş olmayız. Lider kripto para birimi, bir önceki hafta sonundan itibaren güzel bir artış yakalarken, şu an için ise bazı traderlar için kritik bir seviye olarak adlandırılan 11 bin 800 dolar bandında işlem görmeye devam ediyor.

Hafta içerisinde 12 bin 400 dolarlara kadar çıkan Bitcoin için şu anda yapılan yorumlar genelde olumlu. Özellikle kısa vade konusunda bazı farklı analizler göze çarpsa da, genel olarak bakıldığında uzun vadede hemen hemen her analist, Bitcoin’in bu seviyelerden yüksek bir yere çıkacağını ön görüyor.

İşte bu ortamda, Bitcoin, artık madenciler için de yeniden değerlendi. Bu durumu, Bitcoin ağındaki kazım zorluğu olarak ifade edilen hash rate’lere bakarak görmek de mümkün.

Bitinfocharts.com adlı firmanın yayınladığı verilere göre, Bitcoin ağındaki kazım zorluğu dün itibariyle 80 EH/s’ye kadar çıktı. Bu rakam da, Bitcoin için bir rekorun daha kırıldığı anlamına geliyor.

Bu yüksek kazım güçlükleri, aslında Bitcoin ağının hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu da bize gösteren bir detay olarak dikkat çekiyor. Çok fazla madencinin katılımı, ağı da daha güvenli bir hale getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment