Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Almak İçin Evini, Ethereum Almak İçin Altınlarını Sattı

Hiç çevrenizde evini, altınlarını satarak Bitcoin (BTC) ve kripto para yatırımı yapan birisi var mı? Belki bu senaryoyu Türkiye’de duymak zor olabilir ancak Şili’de olsaydık kısa sürede duymuş olabilirdik. Şili’de yaşayan, erken dönem Bitcoin yatırımcısı ve programcı olan Davinci Jeremie, taşınmazlarından altınlarına kadar birçok varlığını satıp kripto paralara yatırdı. Şu anda ne durumda olduğunu merak ediyorsanız gelin hep birlikte yatırımcının neler yaptığına bakalım.

Davinci Jeremie, altın ve gümüşle başladığı yatırım macerasına Bitcoin (BTC) ve kripto paralarla devam etmeye karar verenlerden. İlk zamanlarda Bitcoin’in scam olduğunu düşündüğünü söyleyen Jeremie, programcı olduğu için kripto parayı biraz daha araştırarak BTC’nin gerçekten işe yarar bir varlık olduğunu keşfettiğini belirtti.

2011 yılında YouTube üzerinde paylaştığı altın ve gümüş videolarında Bitcoin ile nasıl karşılaştığını anlatan Jeremie, 1 Haziran 2011 tarihli bir videosunda şunları söyledi:

“Bir makale okuyordum ve en altta yazara Bitcoin ile bağış yapılabildiğini gördüm. Ben de bağış yapmak istedim ve yazarın BTC adresine hızlıca ve çok kolay bir şekilde para gönderdim. Ne üçüncü şahıslar vardı arada ne de kişisel bilgilerimi vermek zorunda kaldım. 

Bunun ne kadar güçlü bir para olduğunu nasıl göremiyorsunuz, anlayamıyorum.”

Altın ve gümüşün her zaman para olmaya devam edeceğini ifade eden Jeremie, dünyanın öbür ucuna gümüş yollamanın Bitcoin yollamaya kıyasla ne kadar zor olduğundan dem vurdu.

Mt Gox konusunda yatırımcıları uyarmıştı

26 Haziran 2013 yılında, Davinci Jeremie kripto para borsası Mt Gox hakkındaki endişelerini dile getirdiği bir video yayınladı. Jeremie, videoda “Bana kalırsa, Mt Gox’taki paralarınızı başka yere transfer etmelisiniz. Borsada sakın para bırakmayın.” dedi. Jeremie, Mt Gox’ın Citibank gibi bankalarla sorun yaşadığını ve bu nedenle borsada sıkıntılar olabileceğine inandığını dile getirdi.

Yatırımcının bu açıklamasından tam 6 ay sonra ise Mt Gox hacklenmiş ve 850 bin Bitcoin’in çalındığı ortaya çıkmıştı.

Bitcoin almak için evini sattı

Jeremie, Mart 2011’de 1 dolardan 3000 BTC ve biraz altcoin aldı. 7 yıl içinde 10 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, Jeremie’yi milyoner yapmıştı bile. Jeremie’nin portföyünün gördüğü en yüksek değer 10 milyon dolar oldu.  Fakat 2018’de BTC’nin düşmesiyle portföyündeki Bitcoin’leri yarı yarıya azalttığını açıkladı.

Fakat kripto para sevdasından vazgeçmeyen Jeremie, bu sevdasını 12 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı bir duyuruyla tekrar gösterdi. Evini satacağını açıklayan yatırımcı, “Aslında evi satmak eşimin fikriydi. Eşim şimdi evin fotoğraflarını çekiyor. Oldukça gerginim.” dedi.

bitcoin-btc
Jeremie’nin bu açıklaması, Reddit’te de yankı buldu. Kullanıcıların bir kısmı, yatırımcının bu hamlesini çok riskli bulurken bazıları Jeremie’nin BTC tahminlerini eleştirdi.

Altınlarını da tek tek satıyor

Davinci Jeremie, gümüş ve altın yatırımlarıyla başladığı yolculuğuna çoğunlukla kripto paralarla devam etme kararı aldı. Sahip olduğu altınları sosyal medya hesaplarında sattığı göstererek de bunu kanıtladı. “Ethereum almak için tüm bu altınlarımı satıyorum.” diye paylaşım yapan yatırımcı, “Satacak daha çok altınım var.” bile dedi.

bitcoin-btcPopüler kripto para yatırımcısı ve trader MMCrypto, Jeremie’nin altınlarını satarken çektiği ve Instagram’a yüklemiş olduğu bir fotoğrafını Twitter hesabında paylaştı. “Son altınlarını Bitcoin almak için satıyor!” diye yazan MMCrypto’dan gelen bu haber, Jeremie’nin 17 Aralık’ta paylaştığı son satış haberinin ardından geldi.

Jeremie ise bu gönderiyi alıntılayarak altın boğası Peter Schiff’e seslendi ve “Elimdeki tüm altınları Bitcoin (aslında Ethereum) almak için satıyorum.dedi.

bitcoin-btc
Davinci Jeremie, 105 binin üzerinde takipçisi bulunan YouTube kanalında düzenli olarak Bitcoin ve Ethereum ile alakalı içerikler paylaşmaya ve analizlerini yatırımcılara aktarmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!