Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’a Bir Yatıran Sekiz Aldı

Ethereum (ETH) fiyatı bir yıl içerisinde 129 dolardan bin doların üstüne kadar çıkarak sekiz kat yükseldi. Bitcoin Aralık 2017’de kırdığı fiyat rekorunun üstüne yüzde 70 koymuşken Ether fiyatı henüz geçmişteki zirvesini aşmadı.

Piyasa değeri 100 milyar doları aşan Ethereum (ETH), fiyat olarak 2018 yılından sonra ilk kez bin dolar üstüne çıktı. Ether kendi fiyat rekorunu o tarihte bin 300 doların üstüne çıkarak kırdı. 2021’in ilk haftasında %50’den fazla değer kazanan ether, henüz rekor tazelemedi.

Bir yılda sekiz kat değer kazandı

Ether 2020’ye 130 dolardan işlem görerek giriş yaptı. 1 Ocak 2020’de alınan bin liralık Ether’ın değeri 4 Ocak 2021 itibarıyla sekiz bin liradan fazla. Piyasa değeri bakımından en değerli ikinci kripto para olan ether bu haliyle bitcoin’den daha iyi bir grafik çizdi. Ethereum geliştiricisi Anthony Sassano bunun 2021’de devam edeceğini öngörüyor.

“Ethereum bunu hak etti”

Messari’nin araştırmacısı Ryan Watkins, ethereum’u “Dijital Ekonomi” olarak tanımlayıp onun Geleceğin Finansını temsil ettiğini ve 2020’den bu güne kadar süren boğa koşusunun hak edilerek kazanıldığını söyledi. Defiant News ekibinden Camilla Russo 2018 ve günümüz arasında bir kıyaslama yaptı. Russo ethereum ekosisteminde artık Compound, Aave, Uniswap, Synthetix, Curve, Yearn, Balancer gibi projelerin yer aldığını ve DeFi dünyasının gitgide büyüdüğünü anımsattı.

Ethereum geliştiricisi Ryan Sean Adams, ether fiyatının hala ederinin altında olduğuna ve fiyatın 10 bin dolara kadar yükselebileceğine inanıyor.

ethereum-ryan-sean-adams

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!