Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Altkoin Piyasasına Zarar mı Veriyor?

Kripto para sektöründeki bazı isimler Bitcoin’in alternatif kripto paralara zarar verdiğini ve altkoin pazarının oldukça kötü durumda olduğunu düşünüyorlar.

Bitcoin bu yıl içerisinde oldukça iyi bir performans sergiledi. Ancak piyasadaki diğer koinlere baktığımızda onların büyük ölçüde durgun olduklarını görüyoruz. Sektördeki bazı isimlere göre bunun sebebi aslında Bitcoin’in ta kendisi.

Bitcoin’in Hakimiyeti

Willy Woo geçtiğimiz gün içerisinde Twitter’dan Bitcoin ile altkoinler arasındaki ilişkiyi gösteren bir tablo yayınladı. Altkoinler ile Bitcoin’in performansının kıyaslandığı bu tabloda altkoin pazarının geride kaldığı bariz bir şekilde görülebiliyor.

Bu tabloda da görülebileceği gibi altkoin piyasası özellikle Nisan 2019 itibarıyla, yani Bitcoin fiyatı yükselmeye başladıktan sonra, düşüş yaşamaya başladı.

Altkoinlere Ne Oluyor?

Yassine Elmandjra, alternatif kripto paraların şu anda oldukça kötü durumda olduklarını ancak çoğu insanın bu durumu fark etmediğini söylüyor.

Elmandjra’ya göre insanlar altkoinlerin fiyatına USD, TRY gibi itibari paralar üzerinden bakıyor ve bu yüzden sorunu göremiyorlar. Kendisinin açıklamalarına göre asıl yapılması gereken şey altkoinlerin BTC bazındaki fiyatlarına bakmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment