Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Altyapı Tasarısının Gölgesinde 43.000 Doları Geçti

Bitcoin fiyatı, CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,9 oranında yükselerek 43.400 doların üstüne çıktı. Bu hafta Londra’ya ayak basan Ethereum 2.900 doları aşmışken, kripto para piyasasının toplam değeri 1.8 trilyon doları geçti.

Geride kalan birkaç hafta boyunca 30.000 dolar seviyesini muhafaza etmeye çalışan Bitcoin, ABD Senatosunda görüşülecek olan altyapı tasarısının gölgesinde değer kazanmayı sürdürüyor.

1 trilyon dolarlık tasarıda aracı kapsamına alınan madencilerin, stake sahiplerinin, cüzdan sağlayıcılarının ve yazılım geliştiricilerinin bu kapsamdan çıkarılması hususunda birleşen kripto para camiası, bugün sabaha karşı Tesla CEO’su Elon Musk’tan da destek aldı.

Kripto para dünyasının “geleceğini şekillendirecek” altyapı tasarısını bir “felaket” olarak nitelendiren Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a katılan Musk, şu açıklamayı yaptı:

“Vakit, kripto para teknolojisinde kimin galip kimin mağlup olacağını seçme vakti değil. Şu anda böyle bir mevzuatı aceleye getirmeyi gerektiren herhangi bir kriz anı yok.”

Ethereum ile birlikte yükseliyor

43.000 doları aşan Bitcoin’e, bundan yedi gün öncesine kıyasla %20,5 oranında değer kazanmış ve bu hafta EIP-1559’ı da içinde barındıran Londra hard fork’una geçiş yapmış olan Ethereum eşlik ediyor.

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, Koin Bülteni’ne verdiği demeçte Bitcoin fiyatındaki yükselişi, “Benim gözümde, Ethereum Bitcoin’e omuz veriyor.” diyerek yorumladı.

Manukyan, Senato’da tartışılacak olan ve kripto para sektörü açısından olumsuz bulunan vergilendirme teklifi için, “(Bu) teklif değiştirilmezse, etkisi negatif olacaktır.” yorumunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!