Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Kayıt Dışı Şekilde 30 Milyon Dolarlık DeFi Tokenı Satan İki Kişiyle Anlaştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), cuma günkü duyurusunda DeFi Money Market’ı işleten Gregory Keough ve Derek Acree ile 12.8 milyon dolarlık tazminat ve kişi başı 125.000’er dolarlık para cezası ödemeleri karşılığında anlaşmaya vardığını açıkladı.

SEC’nin iddiasına göre Cayman Adalarına kayıtlı bir şirketi işleten Keough ve Acree, Şubat 2020-Şubat 2021 tarihleri arasında DeFi Money Market’ta toplamda 30 milyon dolar değerinde mTokens ve DMG sattı.

MToken yatırımcıları, projeye yatırdıkları paranın “gerçek hayatta” yatırım yapmak için kullanılacağına ve bu yatırımlar sayesinde kendilerine %6,25 oranında faiz verileceğine inandırıldı. DMG ise sahibine oy kullanma gibi haklar tanıyan bir governance tokendı.

Regülatörün açıklamasına göre DeFi Money Market’ın sitesinde bazı yanıltıcı ifadeler yer alıyordu. Örneğin, DeFi Money Market’ın, faiz giderlerini karşılamak için yatırım yapıldığı beyan edilen bazı şeylere aslında doğrudan yatırım yapmadığı ortaya çıktı.

Keough ve Acree ikilisi buna rağmen mToken sahiplerinin faiz ödemelerini yapmayı sürdürdü.

Floridalı ikili suçunu itiraf etmezken, hem mToken’ın hem DMG’nin yatırım sözleşmesi olduğu ve bu menkul kıymetlerin kayıt dışı şekilde satışa sunulduğu açıklandı. Keough ve Acree’nin yatırımcılara 12.849.354 milyon dolar ödeme yapmasına ve kişi başı 125.000’er dolarlık para cezası vermesine karar verildi.


Görsel: Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu merkez binası (Securities and Exchange Commission/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!