Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine Bakanı Yellen’ın, Kripto Para Camiasının Desteklediği Öneriye Karşı Lobi Yaptığı Söyleniyor

Washington Post’un cuma günkü haberine göre ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paraları da ilgilendiren altyapı tasarısı için Senatör Wyden, Senatör Lummis ve Senatör Toomey tarafından sunulmuş değişiklik önerisine karşı lobi yapıyor.

  • Anonim iki kişiye dayandırılan haberde, Hazine Bakanı Yellen’ın Wyden ve diğer senatörler tarafından önerilen değişikliğe karşı lobi yapmak için perşembe günü kanun yapıcılar ile görüştüğü aktarıldı. Hazine Bakanlığı, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

  • Wyden-Lummis-Toomey üçlüsü, Senato’da yarın görüşülmesi beklenen altyapı tasarısının kripto paralar ile ilgili bölümünü madencileri, staking yapanları, donanım cüzdanı sağlayıcılarını ve yazılım geliştiricilerini “aracı” statüsünden çıkaracak şekilde değiştirmek istiyor.

  • Senatör Warner ve Senatör Portman, perşembe gecesi Wyden-Lummis-Toomey tarafından önerilen değişikliğe karşı alternatif bir değişiklik önerisi sundu. Kripto para camiasını tatmin etmeyen bu öneri, Beyaz Saray’ın desteğini aldı.

  • Bazı Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler, 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısının perşembe günü onaylanmasını umuyordu. Fakat kripto paralarla ilgili bölüm dahil olmak üzere henüz bazı noktalarda anlaşmaya varılamadığı bildirildi.
Görsel: Hazine Bakanı Yellen (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!