Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Amazon ve Meta’dan Daha İstikrarlı: Fırtına Öncesi Sessizlik Mi?

Bitcoin (BTC) son haftalarda dar bir fiyat aralığında konsolide olurken volatilite bakımından Meta ve Amazon hisselerine kıyasla daha istikrarlı konuma geldi.

Bitcoin yaklaşık 3 aydır %15’lik bir fiyat aralığında konsolidasyon hareketine devam ediyor. Piyasalardaki yaz ayları durgunluğu devam ederken Bitcoin volatilitesi, Meta ve Amazon’un volatilitesinin altına geriledi.

Verilere göre Bitcoin’in yıllık ortalama volatilitesi %71 iken son aylarda yaşanan durağanlıkla birlikte bu oran %32’ye geriledi. Meta ve Amazon’un güncel volatilite oranı ise sırasıyla %44 ve %34 seviyesinde konumlanıyor. Bu oranlar, Bitcoin’in en azından şimdilik daha istikrarlı bir yapıda ilerlediğini gösteriyor.

Öte yandan Bitcoin’in volatilitesindeki istikrar altın ve Apple’a kıyasla halen daha yüksek seviyede seyrediyor. Bitcoin’deki %32’lik volatilite oranına kıyasla Apple %18 ve altın ise %10‘luk oranla daha stabil hareket ediyor.

Düşük Volatilite Bitecek Mi?

Bitcoin’de benzer bir konsolidasyon durumu son olarak bu yıl ocak ayında görülmüştü. O günlerde %25 seviyesine gerileyen volatilitenin ardından Bitcoin, 20 bin dolar seviyelerinden 31 bin dolar seviyelerine kadar hızlı bir yükseliş yaşanmıştı. Piyasa analistleri, bu düşük volatilite karşısında Bitcoin’in yine benzer bir hareket performansı sergileyerek yükseliş yaşamasını bekliyor.

Kripto yatırım firması LedgerPrime’da başkan yardımcısı olan Laura Vidiella yaz aylarının sakin geçebileceğini düşünen isimler arasında yer alırken son baharda volatil hareketlerin geri dönmesini beklediğini ifade etti:

Düşük volatilite, piyasanın bu noktada fiyat hareketini nasıl gördüğünün bir yansımasıdır. Ancak bunun henüz yeni bir norm haline geldiğini düşünmüyorum ve bu sonbaharda volatilite ile birlikte büyük fiyat dalgalanmalarının geri dönmesini bekliyorum.

Benzer bir görüş Arthur Hayes tarafından da dile getirilmiş ve 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonunda kripto para piyasasının bir boğa evresine girebileceği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!