Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bitcoin İçin Olumsuz: Kötü Günler Henüz Bitmedi

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC) için en kötü günlerin henüz bitmediğini öne sürerken ABD’nin çalkantılı para politikalarına dikkat çekti.

Mike McGlone haziran ayı için hazırladığı kriptoya bakış raporunda, Bitcoin için daha kötü günlerin kapıda bekliyor olabileceğini açıkladı. Genel piyasa görüşünün aksine risk ürünleri ve hisse senetleri için önümüzdeki sürecin sancılı olabileceğini belirten analist, gerekçe olan ABD Merkez Bankası’nın (FED) tutumunu öne sürdü.

Bitcoin, FED ile savaşabilir mi?

Kıdemli analist, FED’in önümüzdeki süreçte agresif faiz artışlarına gidebileceğini ve bu durumun tüm para piyasalarını zor günlere sürükleyeceğini iddia etti. Habere konu olan başlığının raporunda “Yine de FED ile savaşmayın” ifadelerine yer veren McGlone, Bitcoin’in bu savaş için çok genç ve deneyimsiz olduğunu vurguladı.

Öte yandan FED’in olası yüksek faiz politikalarının Nasdaq ve S&P 500 ciddi bir düşüşü tetikleyebileceğini hatırlatan analist, bu senaryoda tüm piyasanın düşüş yönlü hareket edeceğini savundu. Düşüşün ne kadar derinleşebileceği noktasında net bir fiyat belirtmezken açıklamasını şu cümlelerle detaylandırdı:

Bitcoin, ABD’deki para politikaları ve faiz yapısıyla başa çıkmak için henüz çok genç ve tecrübesiz. Düşen emtia, üretici fiyatları ve banka mevduatları, FED’in sıkılaşmasına yönelik gecikmelerin deflasyonist alametleri olabilir. Eğer bu yaşanacaksa, daha kötü günler kapıda demektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!