Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarının Hacimleri Yerlerde: 2020 Kasım’dan Bu Yana En Düşük Seviye!

Merkezi kripto para borsalarındaki toplam işlem hacmi, mayıs ayında %27 gerileyerek göstererek 2020 Kasım ayından bu yana en düşük seviyeye ulaştı.

The Block Research’ün yayınladığı veriler mayıs ayı içerisinde merkezi kripto para borsalarının (CEX) toplam spot işlem hacminin 439 milyar dolara gerilediğini ortaya koydu. Hacimlerin nisan ayına göre %27,31 düşüş yaşadığı belirtildi. Ayrıca haziran ayı hacimlerinin kasım 2020 Kasım ayındaki 465,4 milyar dolar seviyesinden sonra en düşük seviye olduğuna dikkat çekildi.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralarda sene başında ortaya çıkan ve geçtiğimiz aya kadar etkisi süren ivmenin mayıs ayında tersine dönmesi ile birlikte hacimlerdeki düşüş de devam etti.

Süreç içerisinde Binance’in spot piyasalardaki işlem hacmi 293 milyar dolardan 218 milyar dolara Coinbase’in işlem hacmi 34,8 milyar dolardan 26,8 milyar dolara ve OKX’in işlem hacmi 35,9 milyar dolardan 29,7 milyar dolara geriledi. Borsalar sırasıyla %25,59, %22,98 ve %17,27’lik işlem hacmi kaybı yaşadı.

Öte yandan hacimlerdeki düşüşün nisan ayında başlaması ilgili tarihlerde ABD’de meydana gelen bankacılık krizinin düşen hacimler üzerindeki ana etken olabileceğini akıllara getirdi.

Ayrıca mayıs ayında CEX’lerdeki hacim düşüş gösterirken merkeziyetsiz kripto para borsalarında hacimlerin (DEX) yükselmesi dikkatleri çekti. Bu durum, bankacılık krizi nedeniyle yatırımcıların CEX’lere duyduğu güvensizliğin hacimlerdeki düşüş üzerinde etkili olabileceği tezini güçlendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!