Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Credit Suisse Destekli Kripto Projesinden Polygon Entegrasyonu

İsviçreli dev banka Credit Suisse destekli kripto altyapı sağlayıcısı Taurus, tokenizasyon ve saklama hizmetlerine Polygon (MATIC) desteğini de ekledi.

Taurus 2 Haziran tarihinde yayınladığı duyuruda, tokenizasyon ve saklama hizmetleri için Ethereum (ETH) katman-2 ölçeklendirme çözümü Polygon ile entegrasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi. Şirketin bu yolla Avrupa’daki tokenizasyon faaliyetlerini hızlandıracağı dile getirildi.

Entegrasyon sonrasında Taurus’un Credit Suisse ve Deutsche Bank’te yer alan müşterilerinin Ethereum, Tezos (XTZ) ve Cardano (ADA) ağı ile birlikte toplamda 4 ağda istedikleri varlıkları tokenize edebilecekleri belirtildi.

Taurus Pazarlama Müdürü ve Stratejik Ortaklıklar Başkanı Victor Busson, başta bankalar olmak üzere müşterilerden Polygon entegrasyonuna dair yoğun bir talep aldıklarını belirtti. Busson, Polygon’un düşük işlem maliyetleri, yüksek hızı ve kullanıcı dostu geliştirici araçlarının ağın temel avantajlarından olduğunu ileri sürdü.

Başkan, mevcut durumda müşterilerinin %70’inin tokenizasyon hizmetlerine kullanmasına karşılık bu oranın iki yıl önce yalnızca %10 olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda Busson, son aylarda tokenizasyon olgusunun giderek popülerleştiğinin altını çizdi.

Ayrıca yerel düzenlemelere göre değişiklik gösterse de tokenizasyon için en popüler varlıkların borç, fon ve yapılandırılmış ürünler olduğu da ortaya konuldu.

Busson, tokenizasyon ile beraber bankacılık sektörüne girmeyen varlıkların sektöre kazandırıldığını ve çeşitli teknik faaliyetlerin daha kolay yürütülmesine olanak tanındığını belirtti.

Polygon Labs Küresel Kurumsal Sermaye Başkanı Colin Butler konu hakkında yaptığı bir açıklamada, gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmesinin ciddi anlamda zeka isteyen bir iş olmadığını asıl zorluğunun bunu gerçekleştirebilecek kapsamlı bir altyapı oluşturmak olduğunu ifade etti.

Credit Suisse ve Deutsche Bank gibi geleneksel finans piyasalarının tanınmış aktörlerine hizmet verdiği bilinen Taurus, geçtiğimiz şubat ayında çıktığı bir finansman turunda 65 milyon dolar fon toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!