Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Fenomeninden Şaka Gibi İstek: Cüzdanına Milyonluk Ether Yağdı!

CryptoPunks odaklı NFT platformu NotLarvaLabs’ın kurucusuna hiçbir şey karşılığında 1 milyon dolardan fazla kripto para gönderildi.

NotLarvaLabs’ın kurucusu olarak tanınan Pauly0x takma adlı sosyal medya kullanıcısı, bir sosyal deney başlattı ve kısa sürede 1,3 milyon dolar kazandı.

Twitter hesabı üzerinden 31 Mayıs günü paylaştığı gönderisinde bir Ethereum adresi paylaşan Pauly0x, takipçilerinden kendisine para göndermesini istedi. Bununla birlikte bu gönderimler karşılığında hiçbir şey vermeyeceğini özellikle vurguladı:

Satılık hiçbir şey yok. Bu konuyu yeterince tekrarlayamıyorum.İnsanların iki seçeneği var: Bu adrese para göndermek ya da göndermemek: YouGetNothing.eth. 

Pauly0x’in böyle bir adımı neden attığı net olarak bilinmese de geçtiğimiz haftalarda yaşanan kripto para toplama kampanyalarına bir gönderme niteliği taşıyor olabilir. Pepe coin (PEPE) furyasının olduğu dönemde BitBoy Crypto da dahil birçok fenomen takipçilerinden meme coin projeleri için destek talep etmiş ve kripto cüzdanlarını paylaşmıştı. Milyonlarca dolar toplayan bu fenomenler elde ettikleri paralarla birçok meme coin piyasaya sürdü.

Pauly0x’in yaşanan bu olaylara gönderme niteliğinde paylaşımı ise çarpıcı oldu:

Tüm kripto para endüstrisi mutlak bir şaka. Bu bir alay konusu. Bu hesabı takip ederek öğreneceğiniz bir şey varsa o da şu bu tür şaklabanları asla ciddiye almamanız gerekiyor.

NotLarvaLabs’ın kurucusuna kısa sürede 1 milyon dolardan fazla para kazandıran bu sosyal deney sektörle bir alay geçme şeklimi yoksa arkasında farklı bir sebep mi var bilinmese de yatırımcıların bu tür cüzdanlara varlık atarken iki kere düşünmesi gerekiyor.

Pek çok kripto uzmanı, karşılığında bir airdrop token alma umuduyla tek bir cüzdana token göndermenin risklerine dair uyarıda bulunmaya devam ediyor. Kripto para dedektifi ZachXBT, birçok katılımcının merkezi borsalardan para gönderdiğini ve bu nedenle herhangi bir airdrop almasının mümkün olmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!