Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Kayıp Sürüyor: Market Payı Son 8 Ayın En Düşük Seviyesinde!

Binance’in pazar payı, CFTC davası ve sıfır komisyonlu işlem politikasını azaltması sonrasında geçtiğimiz ay son 8 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Kripto analitik platformu CCData’nın yakın zamanda yayınladığı kripto para piyasası genel bakış raporunda, Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in sıfır komisyonlu işlem programını azaltması ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından açılan dava nedeniyle pazar payının %46,3’le 8 ayın en düşük seviyesine gerilediği aktarıldı.

Binance’in 2023 yılının şubat ayında %57’lik pazar payı rekoru ile yılın en yüksek seviyesine erişirken son 3 ayda art arda yaşadığı pay kaybıyla spot işlem hacminin 218 milyar dolara düştüğü ortaya kondu. Buna karşın Binance’in merkezi kripto para borsaları içerisindeki liderlik konumunu korumaya devam ettiği ifade edildi. Ayrıca borsanın ABD iştiraki Binance US’in pazar payı kazanmaya devam ettiği ve sene başından bu yana %66’lık bir işlem hacmi büyümesi ile 10 milyar dolarlık işlem hacmini 15 milyar dolara yükselttiğinin altı çizildi.

Binance’in sıfır komisyonlu işlem programlarını azaltmasının spot pazar payındaki kayıp üzerinde etkili olduğunu belirtildi. Konu hakkında yorum yapan bir Binance sözcüsü, bu tür düşüşlerin yaşanacağını öngördüklerini ve bu durumdan endişe etmediklerini dile getirdi.

Öte yandan henüz belirsizliğini korumaya devam eden CFTC davasının borsanın ülkedeki faaliyetleri ve finansal yapısına vereceği zarar hakkında net bir çıkarım yapılmadı. Ancak davanın düşen pazar payı üzerinde etkili olduğuna dair pek çok görüş piyasada kendine yer buldu.

Coinbase ve OKX gibi Binance’in hemen ardından gelen majör kripto para borsalarının da Binance ile benzer akıbeti yaşayarak sene başından bu yana işlem hacimlerinde düşüş yaşadıkları görüldü. Buna karşı Güney Kore merkezli kripto para borsası Upbit’in pazar payını sene başından bu yana %2,81’den %4,77’ye çıkardığı ortaya kondu.

Binance, geçtiğimiz mart ayında pazar payı bakımından bir önceki aya göre %16 düşüş yaşamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!