Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analisti Uyardı: “Bu Tarihe Dikkat”

Bitcoin analisti Preston Pysh yatırımcılara 25 Mayıs tarihinde dikkatli olmayı öneriyor.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz günlerde yaşanan Satoshi Nakamoto paniği yüzünden birkaç yüz dolar düşüp 8 bin 900 dolar seviyesine geriledi. Şu an için 9 bin 200 doların üstünde olan Bitcoin yeniden 9 bin 500 doların üstüne çıkmayı hedefliyor.

Ünlü Bitcoin analisti Pysh ise Bitcoin’in bu hedefe ulaşmadan önce yeniden düşüşe geçebileceğini söylüyor. Hash oranında son zamanlarda yaşanan düşüşe dikkat çeken Pysh; özellikle 25 Mayıs tarihinin kripto para piyasası için hareketli bir gün olacağını düşünüyor. Onun tahminlerine göre Bitcoin bu tarihte düşüşe geçecek ancak bu düşüş Bitcoin’i en fazla 200 günlük hareketli ortalama seviyesine kadar götürecek ve Bitcoin 8 bin doların altına inmeyecek.

Uzun Vadeli Tahmin

Bitcoin fiyatı Aralık 2017’de 20 bin dolara kadar çıkmıştı. Pysh bu dönemde boğa piyasasının bitmek üzere olduğunu fark eden ve elindeki Bitcoin’i satan yatırımcılar arasındaydı. 18 bin dolardan satış yapan Pysh daha sonra fiyatın düşmesini bekledi ve yeniden BTC biriktirmeye başladı.

Bitcoin’e yatırım yapmaya devam eden Pysh BTC fiyatının uzun vadede birkaç kat artabileceğini düşünüyor. Özellikle stok akış (S2F) modelini baz alan Pysh Bitcoin’in bu yıl ve önümüzdeki yıl içerisinde hızlı bir şekilde değer kazanacağına inanıyor.

Stok akış modeline göre Bitcoin fiyatının önümüzdeki yıl sonuna kadar 100 bin dolar civarına gelmesi gerekiyor. Hatta Bitcoin’in bu seviyeye gelmemesi, S2F’nin geçerliliğini dahi sorgulatabilir. Fakat Pysh’e göre Bitcoin bu seviyeye gelmekle kalmayacak, bunun da ötesine geçecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment