Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analistinden Yüzde 30’luk Düzeltme Uyarısı

Bitcoin, aralık ayında gösterdiği yüksek performansıyla rekor kırarken bir uzmandan düzeltme uyarısı geldi. Yüzde 30 oranında düzeltme görülebileceğini öne süren analist, Bitcoin’in 19 bin dolara kadar gerileyebileceğini söyledi.

Bitcoin, 27 Aralık’ta tarihi rekorunu kırarak 28 bin dolar seviyesini aşmayı başardı. Türk lirasıyla 215 bin TL’yi gören BTC, gördüğü yükselişle yatırımcıların yüzünü güldürdü. Fakat Bitcoin analizleriyle tanınan Pentoshi, BTC’de düzeltme beklediğine dair bir açıklama yaptı. Analist, söz konusu düzeltmenin dört veya beş hafta içerisinde gerçekleşebileceğini belirtti. Bitcoin fiyatının 19 – 20 bin dolara kadar düşebileceğini söyleyen Pentoshi, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Bitcoin’in tepe noktasına yaklaştığını düşünüyorum. Rallilerin kısalmasıyla konsolidasyon süresinin de kısalıyor oluşu, benim için bir erken uyarı işareti. Önümüzdeki 4-5 hafta içinde 19-20 bin dolara doğru %30 oranında bir düzeltme görürsem şaşırmam.”

bitcoin-düzeltme
Pentoshi’nin paylaştığı BTC grafiği.

Rallinin devam edeceğine dair iddialar da var

Pentoshi’nin aksine, Bitcoin’de görülen rallinin süreceğine dair yorumda bulunan bazı analistler de var. Bitcoin’e dair veri ve analizlerini paylaşan WhaleMap, Twitter’da Bitcoin rallisi hakkında bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, on-chain verilere göre BTC’nin 19 bin dolar seviyesinde büyük kayıplar yaşadığı, bunun da bullish durumlarda görüldüğü ifade ediliyor. WhaleMap, önceki rallide (10 bin dolardan 20 bin dolara gerçekleşen ralli) de benzer bir durum yaşandığını söyledi.

“Son fiyat seviyelerinde güçlü destek seviyeleri bulunuyor. Fiyatın 23.409 doların altına inmemesi gerek.”

bitcoin-düzeltme
Kırmızı çizgi üzerinde işaretli daire, on-chain kayıpları temsil ediyor. Analist, buna paralel olarak fiyattaki yükselişe işaret ediyor.
bitcoin-düzeltme
Okla işaret edilen yeşil daire, 23.409 dolar seviyesindeki harcanmamış Bitcoin sayısını gösteriyor.

Paylaşımın altında soru soran bir kullanıcı, “Bunlar yakın zamanda BTC’de %20-30 oranında bir düzeltme görmeyeceğiz anlamına mı geliyor?” diye sordu. WhaleMap, kullanıcının sorusunu “Eğer Bitcoin 22.622 doların altında konsolidasyon görürse o zaman düzeltme beklenebilir.” şeklinde yanıtladı.

Kripto para analisti Byzantine General de yakın zamanda Bitcoin’in orta vadede 30 bin dolarda zirve yapacağına inandığını açıkladı.

Analist Josh Rager ise Bitcoin’in hala yükselebileceğini, fakat durumun parabolik bir duruma evrilebileceğinden bahsetti. “30 bin doları görebiliriz” diyen Rager, birkaç hafta içinde düzeltme görülebileceğini ifade etti ve bir sonraki zirveye daha aylar olduğunu söyledi.

Yeni haftaya başlarken Bitcoin’in durumu

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin son 24 saat içerisinde 28 bin 335 dolar seviyesine kadar çıktı. BTC’nin güç içi gördüğü en düşük değer 25.914 dolar olurken, işlem hacmi 57 milyar doları geçti. Bitcoin, 24 saat içinde en çok Binance borsasında işlem gördü. Güncel fiyatı ise 27 bin dolar seviyesinde.

bitcoin-düzeltme

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!