Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analizi: Boğalar İçin Eşik Noktası Burası

Bitcoin analizi yapan kripto para uzmanları BTC için kritik noktanı 10 bin dolar olduğunu söylediler. Bu uzmanlar Bitcoin’in 10 bin doların altına inmesi halinde boğa piyasasının son bulacağını ve rüzgarın tersten eseceğini açıkladılar. 

Three Arrows Capital CEO’su Su Zhu, 6 Eylül tarihinde Bitcoin için oldukça bullish bir yorum yaptı. Zhu kendi yaptığı Bitcoin analizi sonucunda BTC’nin 100 bin dolara yükselmesinin, 5 bin dolara düşmesinden daha muhtemel olduğunu söyledi.

Zhu’nun bu kadar bullish bir yorum yapmasının bir sebebi vardı. Bu da Bitcoin’in çok uzun bir süre boyunca 10 bin doların üstünde kalmış olması. Bitcoin’in olası bir boğa koşusu sırasında güç alacağı nokta burası olabilir. Çünkü Zhu 10 bin dolardaki destek noktasının beklenenden daha güçlü çıktığını düşünüyor.

Kritik Nokta 10 Bin Dolar mı?

Zhu’nun yorumunun ardından onu destekleyen daha farklı analizler de yapıldı. 60 binden fazla takipçisiyle en ünlü Bitcoin analistlerinden biri olan BitcoinJack, BTC boğaları için kritik noktanın 10 bin dolar olduğunu söyledi. Jack’in 11 Eylül tarihli Bitcoin analizi şu şekildeydi:

“Geçmişte bu noktalara gelindiğinde hep bir gevşeme yaşandı. Ama boğa piyasasında olduğumuz dönemlerde bu desteğin altına inmedik. Eğer bu destek kırılırsa çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalırız. Ama bu desteğin kırılmama ihtimali gayet yüksek.”

Bitcoin Jack Bitcoin’in 7 bin dolardan 4 bin dolara düştüğü gün bir analiz yapıp “dip noktasının görüldüğünü” söyledi. Kendisinin 13 Mart tarihli bu Bitcoin analizi ilerleyen haftalarda doğru çıktı ve BTC aşamalı bir şekilde yükselmeye başladı.

CME Boşluğu Göz Korkutmayı Sürdürüyor

Bitcoin için 9 bin 650 dolar seviyesinde bir CME boşluğu olduğu biliniyor. Bu boşluklar Bitcoin’in CME’deki haftalık kapanış fiyatı ile haftalık açılış fiyatı arasındaki farka göre oluşur. Bitcoin her zaman olmasa da genelde bu boşlukları ‘doldurmaya’ meyillidir.

bitcoin-michael-yorumlar
Crypto Michael’ın Bitcoin grafiği, Kaynak

Hal buyken Bitcoin yatırımcıları 9 bin 650 dolara doğru yaşanabilecek olası bir düşüşten endişeleniyorlar. Böyle bir düşüş gerçekten mümkün olsa da analistler şimdilik iyimser bir tavır sergilemeyi sürdürüyorlar. Michael van de Poppe gibi analistler Bitcoin için 10 bin 300 dolar seviyesindeki desteğin hala geçerli olduğunu hatırlatıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment