Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki Ethereum Miktarı Düşüyor, Sebebi DeFi mı?

Kripto para borsalarındaki Ethereum (ETH) miktarı, 9 ayın dibini gördü. Bu durum akıllara “Ethereum, DeFi mı etkisiyle düşüyor mu” sorusunu getirdi. Bu düşüşün yanı sıra bin ve üzeri ETH’ye sahip cüzdanların sayısında da gerileme gözlemlendi.

Twitter üzerinde Glassnode’dan bilgiler aktaran Glassnode Alerts hesabı, paylaştığı tablolarla Ethereum ile ilgili çarpıcı gerçekleri gözler önüne serdi. Paylaşılan verilere göre, borsalardaki ETH bakiyesi 2020 yılının en düşük seviyesinde. Ayrıca, büyük ETH yatırımcısı konumundaki cüzdanların sayısında da düşüş yaşanıyor.

Glassnode verilerine göre son iki yıl göz önünde bulundurulduğunda, bin veya daha fazla Ethereum’a sahip cüzdan sayısında da ciddi bir düşüş görüldü. Bu düşüşle birlikte bin ve üzeri ETH’ye sahip cüzdan sayısı 7 bin 218 oldu.

Kripto Para Borsalarındaki ETH Miktarı Dibi Gördü

Glassnode tarafından yayınlanan grafiklere göre, Ethereum’un on-chain faaliyetleri geriliyor. Kripto para borsalarında tutulan Ethereum miktarı önemli ölçüde düşüş sergileyerek, 9 ayın en dibi olan yaklaşık 16.5 milyar ETH’yi gördü.

U Today’e göre borsalarda düşüş gösteren Ethereum miktarı, aslında kullanıcıların DeFi dünyasına olan ilgisi ile bağdaştırılabilir. Yatırımcılar, ETH’lerini yield farming modelinde değerlendirmek için gittikçe popülerleşen DeFi platformlarına kilitlemeyi tercih ediyor olabilirler.

ethereum-defi
2020 yılında borsalardaki ETH miktarını gösteren grafik. Kaynak

Ethereum İçin Her Şey Kötüye Gitmiyor

Tüm bu gelişmelere rağmen Ethereum için olumlu gelişmeler de yok değil. Glassnode’dan alınan bilgilere göre, hesabında en az 1 ETH olan cüzdanların sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 47.1 milyon noktasını gördü. Ayrıca kripto para borsalarına bağlanan ETH sayısı da son 24 saat içinde yaklaşık olarak %40 artış gösterdi.

Tıpkı olumsuz gelişmelerde gösterildiği gibi olumlu gelişmeler için de DeFi trendi işaret ediliyor. İnsanlar DeFi protokollerinde işlem yapmak için ETH’ye gün geçtikçe daha fazla ilgi duyuyorlar. Fakat Ethereum ağının ölçeklenebilirliği ve taleple birlikte yaşadığı sıkışmalar kullanıcıları bezdirmeye başladı. ETH zorunluluğunu ortadan kaldıracak Binance Launchpool gibi yeni girişimler ileride Ethereum ağı için ciddi tehlikeler doğurabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment