Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Kurucusundan Ethereumcuları Kızdıran Bitcoin Yorumu

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor Ethereum ve genel olarak altcoin kullanıcılarını kızdırabilecek bir Bitcoin yorumu yaptı. Bitcoin dominansı hakkında konuşan Saylor, BTC’nin piyasa payının yüzde 90’ın üstünde olduğu iddiasında bulundu.

Nasdaq endeksinde listelenen MicroStrategy’nin kurucusu Saylor dün Twitter hesabından bir gönderi paylaştı. Saylor bu gönderisinde Bitcoin ile alternatif kripto paralar (altcoin) arasında keskin bir çizgi olduğunu söyledi. Bitcoin ile altcoinleri bir tutmadığını söyleyen Saylor burada özellikle Bitcoin ve Ethereum arasında bir ayrım yaptı.

microstrategy-ethereum-bitcoin-
Saylor’ın Twitter paylaşımı

Saylor ayrıca bu yorumu yaparken “Real Bitcoin Dominance Index” adlı bir endekste atıfta bulundu. MicroStrategy kurucusu bu endeksi baz alıp Bitcoin’in Aralık 2017’de yüzde 71 düzeyinde olan piyasa payının (dominance) günümüzde yüzde 90’ın üstüne çıktığını söyledi.

Ethereum Camiasından Tepki Çekti

Microstrategy kurucusunun bu Bitcoin yorumu Ethereum camiasıdan yoğun tepki gördü. Saylor’a tepki gösterenler büyük ölçüde onun kullandığı endeksin geçerli bir ölçüt olmadığını öne sürdü. Bitcoin’in piyasa payının aslında zannedilenden çok daha küçük olduğunu söyleyen Ethereum destekçileri günlük işlem sayılarına dikkat çekti. Santi.eth, Twitter üstünden Saylor’a şu yanıtı verdi:

“Kripto para platformlarını işlem ücretlerine göre kıyaslayacak olursak. Her 10 işlem ücretinden 9’u Ethereum’a ödeniyor. Günlük işlem sayısında ise Bitcoin ile Ethereum başa baş gidiyor.”

Bu arada diğer sosyal medya kullanıcıları da Saylor’ın kullandığı ölçütün tarafsız olmadığını iddia etti. Bu kişiler Saylor’ı objektif olmayıp Bitcoin’in tarafını tutmakla suçladılar.

Bitcoin Fanatizmine mi Kayıyor?

Milyar dolarlık bir şirket olarak MicroStrategy birkaç ay önce Bitcoin’i rezerv varlık olarak tanımlayıp 250 milyon dolarlık BTC aldı. Şirketin geçen hafta 125 milyon dolarlık daha BTC alıp toplam rezervini 425 milyon dolara çıkarması kripto para camiasında büyük yankı uyandırdı.

Michael Saylor cuma günü yaptığı paylaşımla bu Bitcoinleri nasıl aldıklarını anlattı. MicroStrategy geçen hafta 16.796 adet Bitcoin alabilmek için 74 saat boyunca aralıksız olarak işlem yaptı. 3 saniyede bir 0.19 adet Bitcoin alan şirket bu süre zarfında 88 bin 617 tane işleme imza attı. Fakat şirketin Bitcoin fiyatında yaşanan ani düşüşlerden de faydalanıp sadece birkaç saniye içerisinde 30-50 milyon dolarlık işlemler yaptığı da oldu.

MicroStrategy kurucusu bu sürecin ardından Bitcoin ile ilgili oldukça destekleyici paylaşımlar yapmaya başladı. Bitcoin’in kullanım alanlarıyla ile ilgili de bir açıklama yapan Saylor, Bitcoin’in ölçeklenme ile ilgili yaşadığı sorunun abartıldığı mesajını verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment