Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Kurucusu Kritik Bitcoin Sorusunu Yanıtladı

Kripto para dünyasını ikiye bölen Bitcoin’in ölçeklenebilirlik tartışmasına bir yanıt da Bitcoin destekçisi milyar dolarlık şirket MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’dan geldi. Kurumsal anlamda ilk Bitcoin yatırımcılarından olan MicroStrategy, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i şirketin ana rezerv birimi olarak kabul etti ve 175 milyon dolarlık ek BTC yatırımı yaptı. 

Bitcoin kullanımı bireysel bazdan kurumsala doğru genişlerken, Bitcoin’in ölçekleme sorunu bir kez daha gündeme geldi. Bazı uzmanlar, Bitcoin’in büyük ölçekli kullanımlarda sıkıntı yaşayacağını öne sürüyor. Bu ölçeklenebilirlik sorunu, Bitcoin’in büyük şirketler, bankalar ve hatta ülkeler bazında kullanılması ve yaygınlaşması önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor. Fakat, geçtiğimiz aylarda yaptığı yüklü Bitcoin yatırımına 3 gün önce ek bir yatırım yapan MicroStrategy şirketinin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, bölyle düşünen kesimin tam karşısında yer alıyor.

Bitcoin, Birikim Aracı Olarak Gayet Ölçeklenebilir Bir Yapıda

Öncelikle 250 milyon dolarlık kurumsal Bitcoin yatırımı yapan MicroStrategy, geçtiğimiz günlerde 175 milyon dolarlık ek yatırımla toplam BTC rezervlerini 425 milyon dolara çıkardı. Bitcoin’in kurumsal bazda baş destekçilerinden olan MicroStrategy şirketinin kurucusu ve üst düzey yöneticisi Michael Saylor attığı tweet ile ölçeklenebilirlik tartışmaları hakkındaki düşüncelerini, deneyimlerini de gözler önüne sererek açıkladı.

Toplam 78.388 zincir dışı (off-chain) işlemle 21.454 Bitcoin aldıklarını söyleyen Saylor, 18 zincir içi (on-chain) işlemle de bunları soğuk cüzdanlara aktararak güvence altına aldıklarını açıkladı. Bu işlemleri yürütürken herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten CEO, Bitcoin’in bir birikim aracı olarak gayet ölçeklenebilir olduğunun altını çizdi.

Saylor, MicroStrategy gibi Bitcoin’in hazine rezervi haline getirilmesi durumunda, tüm işlemlerin %99’undan fazlasının zincir dışı ve güvence altına alınmak istenen kısmın da soğuk cüzdanlarda tutulacağını söyledi. Kurucu Michael Saylor böyle bir senaryoda Bitcoin’i kurumsal amaçlar için kullanmanın önünde bir ölçeklenebilirlik engeli olmadığını savundu.

microstrategy-bitcoin

NASDAQ 100 endeksinin milyar dolarlık şirket MicroStrategy, enflasyona karşı Bitcoin yatırımı yapan ilk kurumsal şirket oldu. Şirketin bu önemli hamlesinden sonra, piyasada Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen startup ve kurumsal şirketlerin geçişi hızlandı.  Bunlardan biri de Kanada merkezli yazılım şirketi Snappa oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment