Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sahte UNI Coin Reklamlarına Dikkat

Uniswap tarafından piyasaya sürülen UNI coin, 24 saat geçmeden dolandırıcıların hedefi oldu. Özellikle Youtube üzerinde, sahte UNI coin reklamları ile kullanıcıları kandırmak isteyen hesaplar türedi.

Her gün daha fazla kripto para dolandırıcılığı yöntimi su yüzüne çıkarken, bunlardan en popüleri olan “sahte hediye” dolandırıcıları son günlerin en popüler tokenı Uniswap‘e de dadandı. DeFi platformu Uniswap’in kendi tokenı UNI’yi yayınlamasından sonra özellikle Youtube’ta dolandırıcılık faaliyetleri boy göstermeye başladı.

Uniswap’in Yaratıcısının Kılığında Dolandırıcılık Yapıyorlar

Uniswap’in arkasındaki isim Hayden Adams’ın kimliğine bürünerek insanlara UNI coin ve birçok hediye talep eden sahte hesaplar, bu iş için 24 saat bile bekleyemedi. UNI tokenın piyasaya sürülmesinin üzerinden 1 gün geçmişti ki, kötü niyetli kimseler özellikle Youtube üzerinden insanları dolandırmak için harekete geçtiler.

Youtube’da kısa sürede yüksek takipçilere ulaşan dolandırıcı kanallar, insanlara gönderilen UNI tokenını ikiye katlama vaadi vererek büyük vurgunlar yapıyor. Sahte kanallar, yatırımcılardan belli bir adrese UNI coin yollamaları halinde, bu değeri 2 katı olarak geri yollayacaklarını söylüyor. Ve maalesef ki bu hiçbir zaman gerçekleşmiyor. Şu anlık kaç kişinin ne kadar dolandırıldığı istatistiksel olarak bilinemese de, insanların mağdur olduğu bir durum söz konusu.

Youtube Nasıl Önlemler Alacak?

Youtube’un başı uzun zamandır kripto para dolandırıcıları ile dertte. En son Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, XRP dolandırıcıları ile ilgili yeterli sorumluluğu almadığı için Youtube’a dava açtı. Yalnızca Garlinghouse değil, Apple’ın kurucu ortağı ve BTC yatırımcısı Steve Wozniak da Bitcoin dolandırıcılığı ile ilgili Youtube’a benzer bir dava açmıştı.

Youtube kendini, çevrim içi paylaşım yapılan bir platform olarak 3. şahısların paylaşımlarından sorumlu tutulamayacağı şeklinde savunsa da, Ripple CEO’su Yotube’u bilinçli körlük ile suçladı. Youtube yetkililerine daha önce bu konu hakkında birçok kez uyarıda bulunulduğunu öne süren Garlinghose, Youtube’u bu bildirileri görmezden gelmek ile itham etti. Tüm bu olaylardan sonra, Youtube’un Uniswap dolandırıcıları ile ilgi yapacağı hamleler ise merak konusu haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment