Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı Sorguya Çağrıldı

Polis, dolandırıcılık iddiası ile Bithumb yöneticisini sorguya çağırdı. Soruşturma detaylandıkça, Bithumb ofislerine geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen polis baskınlarının ardından daha ciddi hamleler geliyor.

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, geçtiğimiz haftalarda üst düzey yöneticilerin de karıştığı bir dolandırıcılık iddiası ile çalkalandı. Polis, eylül ayı ile birlikte borsanın genel merkezine 3 baskın düzenledi. Henüz tamamlanmayan soruşturmada, yetkililer detayları araştırmaya ve sorgulara devam ediyor.

Güney Kore’de hükümet destekli haber ajansı Yonhap tarafından yayınlanan habere göre Seul Büyükşehir Polis Teşkilatı (SMPA), Bithumb Holdings yönetim kurulu başkanı Lee Jung-hoon’u sorguya çağırdı.

BXA Dolandırıcılık İddiasında Zarar 25 Milyon Doların Üzerinde

Basına verilen bilgilere göre; kripto para borsasının başındaki isim Lee, listelenmesi yılan hikayesine dönen BXA tokenı ile ilgili dolandırıcılık ve zimmete para geçirme gibi birçok farklı suçlama ile karşı karşıya. Yayınlanan rapora göre, Bithumb’ın bu faaliyetlerinden dolayı kullanıcıların toplam zararı 30 milyar Güney Kore Won’u, yani yaklaşık olarak 25 milyon dolar olarak belirlendi.

Yerel polis BXA dolandırıcılığı kapsamında, Bithumb’ın üst düzey yöneticilerinden biri olan Kim Byung-gun’u suçlasa da, henüz Kim sorguya çağrılmadı.  Fakat, bu hafta başında gerçekleştirilen son baskının ardından Seul Merkez Bölge Mahkemesinin onayı ile Kim Byung-gun’a ait birçok şirket hissesine el kondu.

Bithumb-trade-volume
Bithumb borsasının son 1 haftadaki işlem hacmi grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment