Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balina Endeksi Yüzde 150’lik Bir Artışa İşaret Edebilir

Bitcoin için kullanılan Exchange Whale Index (Borsadaki Balina Endeksi diye Türkçeleştirebiliriz) fiyatta yeni bir yükselişe işaret ediyor olabilir. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bu endeksin aylardır hiç olmadığı kadar düşük bir seviyeye gerilediğini söyledi. Bu endeks en son bu kadar düştüğünde Bitcoin fiyatı yüzde 150 oranında yükseldi.

Borsadaki Balina Endeksi, ‘balina’ olarak tanımlanan adreslerin borsalara gönderdikleri Bitcoin miktarına göre şekillenen bir endekstir. Bu endeksin düşük seviyeleri göstermesi Bitcoin için olumlu bir gelişme olarak yorumlanmaktadır. Ve CryptoQuant CEO’suna göre bu endeks günümüzde son ayların en düşük seviyesini gösterir oldu.

Yıllar Sonra Yeniden Gelebilir

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju bu endeks ile ilgili yaptığı açıklamada endeksin “geçtiğimiz son 1 yılın en düşük seviyesinde” olduğunu, balinaların artık borsalara daha az miktarda Bitcoin gönderdiğini, başka bir deyişle “dump” akımının zayıflamaya başladığını söyledi. Dump tarafında yaşanan bu zayıflama pump tarafına artı olarak yansıyabilir ve Bitcoin fiyatı bu sayede yükselişe geçebilir.

bitcoin-ki-young-ju-fiyat-analiz
Ki Young Ju tarafından paylaşılan Borsadaki Balina Endeksi, Kaynak

Bu endeksin düşük seviyelere işaret etmesi Bitcoin fiyatının yükselmesiyle sonuçlanabilmektedir. Borsadaki Balina Endeksi en son şu an olduğu kadar düşük olduğu zaman Bitcoin fiyatı 5.000 dolar civarındaydı. Fakat endekste bu düşük seviyenin görülmesinin ardından fiyat yüzde 150 oranında yükselip 14.000 dolara kadar çıktı.

Ağ İçerisindeki Veriler Yükselişe İşaret Etmekte

“Ağ içi” olarak aktarabileceğimiz on-chain verileri Bitcoin’in yükseleceğine işaret ediyor. Grayscale geçen günlerde yayınladığı raporda Bitcoin ağı içerisindeki genel görünümü inceledi. Aktif adres sayısının, HODL yapan yatırımcıların, balina adreslerinin ve madencilerin incelendiği bu raporda Bitcoin’in 2016’nın başlarındaki gibi bir tablo çizdiği sonucuna varıldı.

Grayscale’in bu araştırmasında Ki Young Ju’nun öne sürdüğü tabloyu destekler bir bulgu elde edildi. Grayscale ekibi balina adresleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede balinaların akümülasyon yapmaya başlamış olabileceğini öne sürdü. Bu Bitcoin’in yeni bir boğa koşusu için hazırlandığı anlamına geliyor olabilir. Çünkü Bitcoin 2016’nın başlarında yaşanan akümülasyon süreci sonrasında aşamalı bir şekilde değer kazanmaya başladı ve 2017’nin sonuna gelindiğinde 20.000 dolara kadar yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment