Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap (UNI) Alacakken Yanlışlıkla Bunu Almayın

Kripto para dünyasının bir anda gündemine oturan DeFi’nin göz bebeği Uniswap tarafından çıkarılan UNI tokenı, trajikomik tesadüfleri de beraberinde getirdi. Dalgın yatırımcılar, Uniswap’in UNI’si yerine aynı kodu taşıyan Unicorn Token’a yatırım yaptılar.

DeFi sektörünün en yüksek piyasa hakimiyetine sahip platformu Uniswap’in kendi tokenı UNI, dün piyasaya sürüldü. Uniswap bu lansmanın ardından bir de airdrop yaparak 1 Eylül’den önce platformu kullananlara, şu an her biri 5 doların biraz üzerinde seyreden 400 UNI tokenı dağıttı. Piyasayı heyecanlandıran UNI token, %77.7 oranında fiyat artışı ile gündemi meşgul ederken trajikomik tesadüflere de davetiye çıkarttı.

Yatırımcılar Yanlış UNI’ye Akın Etti

Uniswap’in popülaritesi, UNI ile aynı kısaltmaya sahip olan Unicorn Token’a yaradı. 0,001 dolardan işlem gören Unicorn Token, bu yanlış anlaşılma neticesinde yalnızca birkaç saat içinde 5,28 dolara kadar yükseldi. Değerini 500 katına çıkaran Unicorn Token, yanlışlığın anlaşılması üzerine yeniden sıfıra yakın değerine geri döndü.

Kitlesel heyecana kapılan ve iki tokenın aynı kısaltmaya sahip olmasından ötürü kafası karışan yatırımcı, DeFi’nin en popüler platformu Uniswap’e yatırım yaptıklarını düşünerek aslında oldukça düşük değere sahip olan Unicorn Token’a yatırımda bulundular.

uniswap-unicorn-token
Unicorn Token’ın 24 saatlik fiyat grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment