Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Aramalarının Artmasının Arkasındaki Gizem Çözüldü!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in borsa sembolü olan ”BTC” ifadesi son günlerde anlaşılamayan bir şekilde çok Google arama oranına ulaştı ve birçok kripto para yatırımcısı bunun sebebini merak ediyor.

Google Trends tarafından açıklanan verilere göre 29 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında Google üzerindeki ”BTC” arama oranı en üst seviye olan 100’e kadar ulaştı. 100 seviyesinin en son 2017 yılındaki boğa koşusunda görülmesi ve dip seviyeden zirve seviyeye bir anda çıkılması doğal olarak birçok kişinin dikkatini çekti.

Internet searches worldwide for “BTC” and “bitcoin,” YTD

Forbes tarafından yayınlanan bir haberde bu artışın doğal olmadığı ve fiyatı yükseltmek isteyen kişiler tarafından bir manipülasyon girişimi şeklinde değerlendirilebileceği ifade edildi.

”Görünüşe göre Bitcoin ve borsalarda kullanılan BTC ifadeleri için olan Google aramaları ani bir artışa geçti ve bu Bitcoin fiyatını oynatmak için yapılmış bir manipülasyon olabilir.”

Makalenin devamında bir kripto para haber sitesinin Romanya içerisinde de beklenmedik benzer bir arama oranı artışı yaşandığını belirtmesine rağmen bu artışın daha doğal bir sebebi mevcut olabilir. Amerika kıyılarını ve Bahamalar bölgesini vuran Dorian Kasırgası 28 Ağustos tarihinde dördüncü kategoriye, 31 Ağustos tarihinde ise beşinci kategoriye yükseltildi ve ciddi bir mal ile can kaybına yol açtı.

”BTC” ifadesi de sadece Bitcoin’e bağlı olmamakla birlikte, Bahamalar içerisindeki büyük telekom firması Bahamas Telecomunnications Company’nin (BTC) de kısaltmasını oluşturmakta. Yani Romanya içerisindeki artış gerçekten Bitcoin ile alakalı olsa da, dünya çapındaki artışın sebebi Dorian Kasırgası gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment