Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın En Ünlü Borsası, Bürokrasi Kurbanı mı?

Kripto para sektörü, bu haftaya Tayland’ın en büyük borsalarından birisi olarak gösterilen BX’in kapanması haberi ile başlamıştı. Ülkede ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan borsanın bu tarz bir haber ile gündeme gelmesi, özellikle de Asya kripto para sektörüne adeta şok dalgaları yayan bir gelişme olarak dikkat çekti.

Kapanan borsada, Bitcoin fiyatı bir ara 6500 dolara kadar düşerken, konuyla ilgili ise yeni haberler ve yorumlar gelmeye başladı. Son derece popüler olan borsanın kapanmasının esas sebebinin bürokratik engeller olduğu ifade edilirken, BX’in adeta tam bir bürokrasi kurbanı olduğu da gelen haberler arasında.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun çok fazla talepte bulunduğunu belirten yetkililer, bu sebeple de borsanın artık kepenk indirmekten başka çaresinin kalmadığını da aktarıyor.

BX’in kapanmasının ardından Tayland kripto para sektöründe de taşlar yeniden dağıtılıyor. Örneğin borsanın en büyük rakiplerinden birisi olarak gösterilen Bitkub, bu borsa kapanma haberinin ardından rekor kayıt aldı. Hatta öyle ki, Bitkub’ın sitesi fazla talepten dolayı çöktü. Şu anda birçok kripto para yatırımcısının, borsadan onay almak için sırada beklediği ifade edilirken, Bitkub’ın bu olayın esas kazananı olduğu da belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment