Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Ünlü Müzik Şirketi, Kripto Para Çıkarıyor

Güney Kore’nin en ünlü müzik şirketlerinden birisi olarak gösterilen SM Entertainment firmasının önümüzdeki dönemde bir kripto para çıkaracağı ifade edildi.

Aynı zamanda sanatçılara danışmanlık ve kariyer yönetimi hizmeti de veren dev firmanın bu kararı da, yerel basında geniş yankı uyandırdı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, firmanın bu kripto parayı çıkarmak için CT AI Labs adlı şirket ile bir iş birliği yapacağı da belirtildi.

CT AI Labs kurucu ortağı Sang Sik Joo, bu gelişmeyi, ülkenin ünlü kripto para borsası Upbit’in düzenlediği konferansta kamu oyu ile paylaşırken, şunları söyledi:

”Firma, bu hamlesi ile birlikte, aslında temel olarak sanatçıların hayranlarının da, sanatçıların ortaya koyduğu işe bir yatırım yapmasını istiyor. Bu sayede de, sanatçılar ve hayranları arasında çok daha yakın bir ilişki kurulmuş olacak.”

Joo, daha sonra ise şunları söyledi:

”Eğlence sektörü açısından bakacak olursak, Blockchain  teknolojisinin sunmuş olduğu merkeziyetsizlik gerçekten de çok önemli. SM de bunu kullanmak istiyor.”

1995 yılında kurulan firma, Kore Pop sektörünün de büyümesi ile çok büyük bir mesafe kat etmeyi başardı. Firmanın yıllık geliri ise Crunchbase kaynağına göre toplam 355 milyon dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment