Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Aranma Hacmi, Bu 5 Ülkede Zirvede

Son dönemde ciddi bir artış yaşayan Bitcoin, Mayıs ayının son günleri ile Haziran ayının başından bugüne kadar geçen süre içerisinde ise yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Konuyla ilgili olarak yapılan yorumlarda Bitcoin’in şu an için adeta bir ‘dinlenme’ evresinde olduğu ifade edilirken, fiyatta yaşanan artış da, lider kripto para birimini yeniden popüler hale getirmiş durumda.

Nisan ayından bu yana neredeyse 2 kata varan bir artış yaşayan Bitcoin ile ilgili Google’da yapılan aramalar artıyor. Google aramaları aslında ortalama yatırımcının Bitcoin’e duyduğu ilginin önemli bir indikatörü olarak ifade edilirken, bu alanda yaşanan artış da, hemen herkesi memnun etmiş durumda.

Bitcoin kelimesinin Google’daki aranma hacmini ülkelere göre böldüğümüzde ise ortaya ilginç bir sonuç çıkıyor. Buna göre Güney Afrika, Gana, Singapur, Nijerya ve Hollanda’da Bitcoin aramaları diğer ülkelere göre çok daha fazla yer edinmiş durumda. Özellikle Hollanda’nın son dönemde kripto para alanında ciddi bir atılım yaptığını ifade eden otoriteler, Avrupa’nın bu güzel ülkesinin aktif Bitcoin nodeları noktasında da lider durumda olduğunu ifade ediyor.

Bitcoin, aynı zamanda son dört beş yıl içerisinde en fazla kar getiren yatırım aracı olarak da biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment