Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Arjantin’de Tarihin En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Lider kripto para birimi Bitcoin, her ne kadar dolara karşı tarihi rekorundan halen 10 bin dolar geride olsa da, para birimi ciddi değer kaybeden ülkeler göz önüne alındığında, bazı yerlerde tarihi rekorlarını kırmaya daha şimdiden başladı bile.

Bu ülkelerden birisi Arjantin olurken, Arjantin Pesosu’nda yaşanan ciddi değer kaybı, dolara karşı değer alan Bitcoin’in yerel para birimi bazındaki değerini tarihi seviyelere taşıdı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar sonucunda yerel para birimi büyük değer kaybeden Latin Amerika ülkesinde, eş zamanlı olarak BTC fiyatında yaşanan artış, lokal para birimi göz önüne alındığında ülkede Bitcoin’in rekorunu kırmasına neden oldu.

Ocak ayı başında 1 Arjantin Peso’su yaklaşık 0.053 dolar iken şu anda 1 Peso’nun değeri 0.021 dolara kadar gerilemiş durumda. Bu yaşanan değer kaybı ile birlikte Bitcoin; ülkede 394 bin Peso’ya kadar çıkmayı başardı ve Aralık 2017’deki dolara karşı rekor kırdığı dönemde yaşanan fiyatı da geçmiş oldu.

Ekim ayında seçimlere hazırlanan ve bu sebeple de ekonomik sıkıntılarına bir dert daha ekleyen Arjantin’de merkez bankası faizleri yüzde 70’e kadar çekmiş durumda ve Peso’nun konumunu güçlendirmek için elinden geleni yapıyor.

Ülkedeki ekonomik durumun önümüzdeki dönemde nasıl şekil alacağı ise halen gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment