Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Artık Altından 3 Kat Daha Değerli

Bitcoin ve altın fiyatlarının eşitliğe ulaşmasından beş aydan fazla bir zaman sonra Bitcoin artık geleneksel yatırım aracı ve para deposu olarak dünya çapında yıllardır kullanılan altından 3 kat daha değerli.

Bitcoin’in fiyatı bugün 3.400 doların üzerinde yeni bir seviyeye ulaştı. Haberin yapım saatine göre bu altının fiyatından yaklaşık 2.000 dolar daha fazla bir değer. Altın Bloomberg tarafından sağlanan döviz kuruna göre 1.257 dolardan işlem görüyordu.

Genel olarak kripto para piyasası giderek daha profesyonel yatırımcı gruplarının ilgisini çekiyor. Bu çıkarımı, kripto para piyasasının toplam değerinin ilk kez 117 milyar doları aşarak tüm zamanların en üst seviyesine ulaştığına bakarak söylemek zor değil.

Genelde dijital paralar hep altınla karşılaştırılır ve sınırlı sayıda bulunuyor oluşlarından dolayı parayı muhafaza etmek için iyi bir yatırım tercihi oldukları savunulur.

Yine de her ikisinin de herhangi bir ilişkiye sahip olduklarını söylemek zor. Analistlerin önceden yaptıkları açıklamalardan da görülüyor ki altın yada kripto paralar ayrı ayrı değerlendirildiklerinde iyi birer yatırım tercihleri olsalar da birbirleri ile herhangi bir benzerliğe sahip değiller. Hangisine yatırım yapılacağı tamamen yatırımcıya kalmış olmasına rağmen bahsettiğimiz gibi Bitcoin’in altını değer olarak 3’e katlamış olduğu gerçeği iki taraf için de geçerli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment