Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO Fiyatı Daha Fazla Yükselebilir

Çin’de kurulmuş olan AntShares (ANS) son günlerde ani bir yükselişe geçmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde ANS’nin büyük bir değişikliğe giderek adını NEO’ya değiştireceğini yazmıştık. Birkaç gün içinde 5 $’dan 20 $’a ulaşan ANS pek çok kişinin dikkatini çekmiş durumda. Peki şimdi ne olacak?

NEO ekibi 10 Ağustosta bir konferans verecek. Bu yükselişin en önemli sebeplerinden biri de bu. Artık tüm borsalarda ismi ANS’den NEO’ya değişmiş durumda. Bazı borsaların NEO’yu dolar karşılığında satmaya da başlayabileceğine dair dedikodular bulunuyor. Yeni yeni yükselişe geçmeye başlayan bir kripto paranın en önemli özelliklerinden biri likiditedir (bir kripto paranın piyasadaki büyük kripto paralara ne kadar kolay satılabildiği/satın alınabildiği). Eğer bir kripto paranın likiditesi yüksekse bu çok daha fazla insanın o kripto paraya ulaşabileceği anlamına gelir ve bu sayede çok daha fazla insan yatırım yapar.

Bu likidite durumuna Coinbase üzerinden örnek verelim. Coinbase’e banka hesabınızı bağlayabilir ve dakikalar içinde kripto para satın alabilirsiniz. Bu yüzden Coinbase üzerinde işlemi yapılan kripto paraların likiditesi epey yüksektir. Şuanda Coinbase sadece Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic ve Litecoin’i destekliyor. Coinbase Litecoin’i desteklemeye 3 Mayısta başladı ve Litecoin’in fiyatı 20 $’dan yaklaşık 50 $’a yükseldi. Litecoin’in kendi içinde büyük bir değişiklik yüzünden mi oldu bu artış? Hayır. Fiyatta böyle bir artış yaşanmasının tek sebebi artık yeni bir borsada da desteklenmeye başlamasıydı. Eğer Litecoin şuan Coinbase’de desteklenmiyor olsa fiyatı çok daha düşük olurdu.

NEO’nun büyük bir potansiyeli olduğunun diğer bir işareti ise hacmidir. Aşağıdaki görsele bir göz atın:

NEO 7 Ağustos Piyasa Hacmi
NEO 7 Ağustos Piyasa Hacmi

Görsele göre NEO şuanda 24 saatlik ticaret hacmine göre 4.sırada. Bu sıralama elbette değişecektir ama yine de bu durum NEO’nun büyük borsalarda desteklenmeye başlayabileceğinin güzel bir işareti. Borsalar para kazanmak ister ve işlemler aracılığıyla para kazanırlar. Bir kripto paraya ne kadar fazla yatırım geliyor veya çıkıyorsa borsa da o kadar para kazanır. Eğer NEO yukarıdaki görseldeki sıralamasını korumayı başarırsa gelecek zamanlarda Coinbase gibi bir borsada desteklenmeye başlayabilir.

NEO fiyatı 30 $ olur mu? 100 $ olur mu? Olur. Ama NEO’nun fiyatının düzgün bir şekilde artması için aklınıza gelebilecek her türlü borsada destekleniyor olması gerek. Hele hele Coinbase’te desteklenmeye başlarsa…Hayalini size bırakıyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment