Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ayı Piyasasına Doğru Kayıyor – Kilit Destek Seviyesi Aşıldı

Bitcoin‘in belası olan ayılar (ayı piyasası) sağlam bir geri dönüş için hazırlanıyor olabilirler. Cuma günü erken saatlerde BTC birim fiyatı 6.300 dolar seviyelerine kadar düştü.

BTC birim fiyatı 09:50 UTC, 14 Haziran tarihinden itibaren en düşük seviye olan 6.286 dolara kadar düştü. Basın saatine göre BTC birim fiyatı 6.365 dolardan işlem görse de lider kripto para son 24 saat içerisinde %5.63’lük bir düşüşe yakalandı.

Bitcoin’in 6.800 dolar seviyesinde bir kalıcılık gösterememiş olması Bitcoin fiyatlarındaki başka bir önemli düşüşün sinyallerini vermekteydi.

Görünüşe göre bu düşüş başlamış olabilir. Bitcoin bir kaç saat önce çok önemli bir destek bölgesi olan 6.620 dolar seviyesini deldi – ki bu 13 Haziran tarihindeki 6.108 dolar seviyelerinden, 18 Haziranın en yükseği olan 6.850 dolarlık yükseliş periyotunun sona erdiğini gösteriyor – ve ayılar da tekrardan piyasanın kontrolünü ele geçirdi.

Teknik grafikler hafta sonu boyunca 6.000 dolar aşağılarına inebilecek olası bir düşüşün belirtilerini göstermekte.

4 Saatlik grafik

BTC’nin 6.620 dolar aşağısına düşüşü Rising Wedge’nin bozulduğunu göstermekte. Wedge Rising veya Rising Wedge, yukarı yönlü bir trend içinde gittikçe küçülen tepe ve diplerden oluşan bir düşüş formasyonudur. Fiyat aralığı gittikçe küçülen oldukça dikleşebilen bir formasyondur. Bunun anlamı da düzeltmeye yönelik yükselişin sona erdiği ve daha geniş bir ayı piyasası trendinin devam ettiğidir.

Grafiklere göre 5.090 dolar seviyelerine kadar olan bir düşüş olası.

Bu düşüşün olası olmasının bir diğer sebebi de uzun dönemli teknik grafiklerin de ayı piyasasına doğru bir eğilim göstermesinden kaynaklanmakta.

Haftalık Grafik

Yukarıda görüldüğü üzre bu ayın başlarında meydana gelen Pennant (bayrak) kırılması şu an 4.551 dolar seviyesinde yer alan 100 haftalık hareketli ortalamaya (MA) yönelik bir düşüş göstermekte.

Bu esnada 5 ve 10 aylık hareketli ortalamaların arasında yer alan ayı piyasasına geçiş durumu da, sıradaki destek seviyesi olan 6.000 dolar (Şubat ayının en düşük destek seviyesi) seviyesinin aşağılarına doğru olası bir kırılmanın sinyallerini vermekte.

Görüş:

  • BTC büyük ihtimalle hafta sonu boyunca sıradaki destek seviyesi olan 6.000 doların aşağısına inecek ve önümüzdeki bir kaç hafta boyunca da 5.090 dolar seviyelerine inebilir.
  • 6.850 dolar seviyelerinin üzerinde yaşanacak günlük bir kapanış (18 Haziran tarihinin en yüksek seviyesi) şimdiki ayı piyasasının etkilerini ortadan kaldırabilir.
  • Şu an 6.958 dolar seviyesinde yer alan 50 haftalık hareketli ortalamanın üzerinde yaşanacak yüksek hacimli bir kırılma uzun dönemli bir ayı piyasası seçeneğini geçersiz kılabilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment