Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Düşüşü Fırsata Çevirdi: Son Ayların En Büyük Alımı!

Bitcoin (BTC) balinaları, mart ayından bu yana en büyük alımı gerçekleştirerek düşüşü fırsata çevirdi.

On-chain analiz platformu CryptoQuant tarafından aktarılan verilere göre Bitcoin alımları 10-11 Haziran günü yaşanan düşüşleri fırsata çevirdi.

Veriler balinaların son 2 gün içerisinde 20 bin adet Bitcoin satın aldığını gözler önüne serdi. Son olarak bu miktarda bir alım mart ayının başında görülmüştü. O günlerde yine benzer bir düzeltme yaşanmış ve balinalar bunu fırsat bilerek alımlarını normale göre artırmıştı:

20.000’den fazla Bitcoin, balina cüzdanlarına akıyor. Balinalar, dünün Bitcoin düzeltmesinden faydalandı ve ekstra miktarda birim biriktirdi gibi görünüyor. Balinalar, dünkü Bitcoin düzeltmesinden yararlanarak ellerindeki varlıkları artırdı gibi görünüyor.

Bitcoin düşüşü bitti mi?

Bitcoin ve kripto paralar, ABD’nin cuma günü açıkladığı tarım dışı istihdam verilerinin beklentinin üzerinde gelmesiyle düşüşe geçmişti. Fakat 12 Haziran günü açıklanan enflasyon verisi beklentinin altında gelerek piyasayı ipten aldı.

ABD mayıs ayı enflasyonu geçtiğimiz dakikalarda yıllık bazda %3,4’lük beklentilerin altında %3,3 olarak açıklandı. Verinin beklentilerin altında gelmesiyle dolar endeksi (DXY) aşağı yönlü hareketlenirken Bitcoin’de 1.700 dolara yakın yükseliş gözlemlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!