Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Fiyattaki Belirsizliğe Rağmen Durmuyor: 71 Bin BTC’lik Alım!

Bitcoin balinaları alımlarına hız kesmeden devam ederek son üç hafta içerisinde piyasadan yaklaşık 2,15 milyar dolar değerinde BTC topladı.

On-chain analiz platformu Santiment tarafından sunulan veriler, Bitcoin balinalarının konsolide fiyat hareketlerine rağmen alımlarına devam ettiğini ortaya koydu. Geçtiğimiz üç haftalık sürece işaret eden Santiment, elinde 10 ile 10 bin Bitcoin tutan adreslerin 71 binden fazla BTC satın aldığını belirledi.

Santiment, Bitcoin fiyatının bu üç haftalık süreç içerisinde 30-31 bin dolar arasında sergilediği yatay harekete değinirken balinaların buna aldırış etmeden Bitcoin toplamaya devam ettiğini söyledi

Bitcoin köpekbalıkları ve balinaları, 30.000 dolar ile 31.000 dolar aralığındaki fiyat hareketleri “bıkkınlık” yaratmaya başlasa bile herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermeden alımlara devam ediyor. 10 ila 10 bin Bitcoin tutan adresler, 17 Haziran’dan bu yana 2,15 milyar dolar değerinde 71 bin BTC alımı yaptı.

Balinalar tarafından istikrarlı şekilde yapılan bu yüklü miktardaki alımların dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ve diğer kurumların spot Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) başvurusundan kaynaklandığı düşünülüyor. Kurumsal taraftaki ciddi talep, yatırımcıları özellikle Bitcoin’e yönlendirerek olası bir yükselişe hazırlanmaya itti.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %1,8 düşüş yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 30.107 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!