Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Harekete Geçti: Son 5 Günde 48 Bin BTC’lik Alım

Bitcoin (BTC) balinaları son 5 gün içerisinde 47.888 BTC satın aldı. Bu miktar balinalar tarafından gerçekleştirilen son zamanların en büyük satın alımlarından biri oldu.

On-chain veri analitik platformu Santiment 29 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, portföyünde 100 ile 10.000 arasında Bitcoin balinalarının son 5 gün içerisinde 790 milyon dolar değerinde 47.888 BTC satın aldığını bildirdi.

Verilere göre Bitcoin balinaları geçtiğimiz 13 ay boyunca varlıklarını elden çıkarırken kasım ayının ilk 3 haftasında kripto para borsası FTX’in iflası ile satışları artırdı. Ancak balinalar son 5 gün içerisinde alımlarını hızlandırdı. Veriler, kasım ayının ilk 3 haftasında toplam arzın %1,36’sı kadar satış yapılmışken son 5 günde toplam arzın %0,24’ü kadar alım yapıldığını gösterdi.

Resim

Analistler, kasım ayının genelinde hakim olan satış dalgasına rağmen son 5 günde hızlanan alım hareketlerinin balinaların alımlara başladığına işaret edebileceğini bildirdi. Öte yandan yakın zamanlı bir Glassnode raporu da küçük yatırımcıların Bitcoin bakiyelerindeki agresif artışı ortaya koymuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!