Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Harekete Geçti: Yeni Bir Yükseliş Gelir mi?

Bitcoin boğaları 12.000 dolar seviyesini psikolojik bir baraj olarak görüyor ve BTC’nin bu seviyeyi aşmasını istiyorlar. Bitcoin bugün sabahtan beri tam olarak bunu yapmaya çalışıyor ancak şu an için 11.700-11.800 dolar barajını aşabilmiş değil.

Bazı kripto para yorumcuları ise Bitcoin’in kısa vadede yeniden atağa kalkabileceğini ve fiyatta yeni bir sıçrayış görebileceğimizi düşünüyorlar. Bunun sebebi ise borsalardaki güncel verilerin boğaların lehine olması.

Borsalardan Çıkış

Bitcoin yatırımcıları geçen hafta kripto para borsalarına yüklü miktarda BTC gönderdiler. Santiment verilerine göre borsalara hafta genelinde 26 bin civarında BTC girişi oldu ki bu alışılagelmiş sayının bir hayli üstündeydi. Borsalara giren BTC miktarının bu kadar artmış olması bazı yatırımcıları endişelendiriyordu.

Fakat CryptoQuant tarafından aktarılan verilere göre bu durum şimdi Bitcoin’in lehine olacak şekilde değişmeye başladı. Güncel verilere göre yatırımcılar borsalarda tuttukları Bitcoinleri (tahminen) kişisel cüzdanlarına çekmeye başladılar. Bu verilere göre borsalarda tutulan toplam BTC miktarı 2.49 milyondan (29.2 milyar dolar) 2.39 milyona (28 milyar dolar) kadar düştü.

Borsalardan çıkan Bitcoin miktarı

Boğaların Lehine mi?

Kripto para analistlerinden Cole Garner bu gelişmenin Bitcoin’in lehine olduğunu düşünüyor. Onun görüşlerine göre Bitcoin balinaları geçtiğimiz hafta sonu yaşanan düşüşün ardından harekete geçip Bitcoin almaya başladılar.

Garner borsalardan çıkan Bitcoin miktarındaki artışın bullish bir gelişme olduğuna inanıyor. Çünkü bu sayının artması genelde insanların HODL yapmaya başladıkları şeklinde yorumlanıyor. Garner’ın bu noktada haklı bir yorum yaptığını söyleyebiliriz. Çünkü Look into Bitcoin verilerine baktığımızda da HODL yapan yatırımcıların sayısında kayda değer bir artış olduğunu görüyoruz.

HODL yapan Bitcoin yatırımcılarının sayısı artıyor
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment