Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinası 1 Dolar İşlem Ücreti İle Milyonlarca Dolar Gönderdi

Whale Alert tarafından aktarılan verilere göre, anonim bir Bitcoin balinası sahip olduğu rezervin bir kısmını başka bir bilinmeyen cüzdana aktardı ve bu sırada kripto para yatırımcılarının korkularını arttırdı. Toplamda 10.250 Bitcoin’in yani yaklaşık 95 milyon doların transfer edildiği bu işlemde sadece 1 dolar gibi komik bir işlem ücreti alındığı görüldü.

Bitcoin, Geleneksel Bankacılık Sisteminden Üstün

Bitcoin ve kripto para birimleri sık sık geleneksel bankacılık sistemi tarafından eleştirilse de bu işlem ücreti aslında kripto para teknolojisinin geleneksel teknolojilerden ne kadar üstün olduğunu göstermekte. Bitcoin balinaları böyle işlem yaptığında genellikle bunun devamındaki günlerde fiyat konusunda ciddi değişimler görülmekte.

Yüklü miktarda Bitcoin satışı yapmak için bilinmeyen cüzdanlar arasında ve tezgah üstü borsalarda alım satım yapan balinalar son günlerde daha fazla görülmeye başlandı. Bundan yaklaşık 1 hafta önce bir Bitcoin balinasının 101.857 Bitcoin yani o günün fiyat verisine göre 900 milyon dolarlık işlem yaptığı görülmüştü. Bunun hemen devamında ise 200 milyon dolarlık 21.800 Bitcoin daha aktarıldı.

Bitcoin fiyatının uzun bir süreden beri durgun olması ve Bitcoin balinalarının hareketlerinin artması, kesinlikle yakında büyük bir değişim yaşanabileceğine işaret ediyor. Bu değişimin 10.000 dolar üstüne doğru olması ise yeni bir boğa sezonunun gelmesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment