Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yatırım Danışmanı 13 Milyon Dolarlık Bitcoin İle Kayıplara Karıştı

227 milyon Güney Afrika Randı yani yaklaşık 13 milyon doları ödemeyi başaramayan Bitcoin dolandırıcısı ve yatırım danışmanı, bu para ile kayıplara karıştı. VaultAge Solutions CEO’su Willie Breedt, yatırımcılar adına Bitcoin  ve diğer kripto para birimlerinin alım satımını gerçekleştirdi.

Bitcoin Yatırım Danışmanı Kayıplara Karıştı

VaultAge’in en büyük bireysel yatırımcısı Simon Dix, 3 Temmuz tarihinde Gauteng Yüksek Mahkemesine başvuru yaparak kaybettiği fonları için haciz talebinde bulundu. Dolandırıcı olduğu düşünülen Breedt’in, Güney Afrika Ulusal Savunma Kuvvetlerinde Albay olan bir müşterisi ve arkadaşları tarafından profesyonel “borç toplayıcı” bir ekip kiralamasından sonra yaklaşık iki hafta kayıplara karıştığı biliniyor. Breedt bunun üzerine ortaya çıkarak mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Profesyonel dedektifler Breedt’i Pretoria içerisinde bir pansiyona kadar takip ederek orada sahte isimle kaldığını tespit ettiler. Bunun devamında mahkeme izni verildi ve polis kendisini pansiyonda tutukladı. Tutuklanma sırasında birçok elektronik cihazın toplandığı ve bunların arasında Ledger Nano’ya benzer bir kripto para cüzdanının da olduğu belirtildi.

Breedt daha sonra salıverilse de kendisinin iki Güney Afrika bankasına ait hesaplarının dondurulduğu biliniyor. Breedt ise herhangi bir yanlış yapmadığını ve teknik sorunlar nedeniyle ödemeleri yapamadığını iddia etmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment