Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Balon Değil, Olsa Olsa Daha İyi Bir Altın Olur”

Amber Group’un CEO’su Michael Wu “Bitcoin balon mu?” sorusuna cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu. Amber Group CEO’su Bitcoin için “balon” söyleminin karşısında yer aldı. CEO, BTC’nin balon olabilecek bölgeyi aştığını belirtirken belli bir ölçüde volatiliteye sahip olduğunu da inkar etmedi.

Dijital varlıklar için finansal hizmetler sunan Amber Group’un CEO’su Michael Wu, CNBC’ye verdiği demeçte Bitcoin hakkında yorumlarda bulundu. Wu, “Bitcoin bir balon” ithamına karşı çıktı ve bu söylemin insanların yeni şeylere olan şüpheciliğinden geliştiğini dile getirdi. İnsanların, Bitcoin gibi yeni ortaya çıkan varlıklara temkinli yaklaşımını doğal bulan Wu, BTC’yi ve sürdürülebilirliğini anlamak için zaman ayrılması gerektiğini söyledi.

“Bitcoin için balon diyemeyiz; yatırım yapan tüm bu şirketlere bakın!”

Bitcoin ve beraberinde gelen kripto para piyasası, oldukça genç ve gelişmekte olan bir alan. CEO Michael Wu da buna vurgu yaparak gelişimin erken dönemlerinde bu tür bir “balon” etiketlemesinin fiyat dalgalanmaları ile pekiştiğini belirtti. Wu, piyasaya giren kurumsal ve büyük değere sahip yatırımcıların Bitcoin’i güçlendirdiğini vurguladı.

“Fakat, artık Bitcoin’in bir balon olarak adlandırılabileceğini sanmıyorum. Tüm bu kurumlara, milyarderlere, multi-milyar dolarlık borsalara kayıtlı şirketlere bakın; hepsi kripto para ile iç içe. Bitcoin satın alıyorlar ve yalnızca 21 milyon Bitcoin var.”

Bitcoin en kötü, daha iyi bir altın olur

Amber Group CEO’su Michael Wu, Bitcoin fiyat artışını arz-talep ilişkisi ile açıkladı. Wu, BTC arzının sınırlı olmasına vurgu yaptı. CEO, kısa vadede ise fiyat dalgalanmaları yaşanabileceğini ve piyasanın düzeltmeler ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Kısa vadeli fiyat düzeltmelerinin şiddetli olabileceğini inkar etmeyen Wu, yine de Bitcoin’in bir balon olarak adlandırılabileceği seviyenin aşıldığını belirtti.

Wu, Bitcoin’in özellikle 2020 yılında körüklenen değer deposu rolü hakkında da konuştu. Michael Wu, BTC ve altın yatırımı karşılaştırmaları ile ilgili fikrini de belirtti.

“Bitcoin en kötü senaryoda, daha iyi bir altın formu olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!