Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Kritik Gün Yaklaştı: CME Group Geliyor

Dünyanın en büyük türev borsalarından CME Group, 8 Şubat tarihinde vadeli Ether işlemlerine aracılık etmeye başlayacak. Bitcoin’in 2017-18’deki boğa koşusunun CME Group ile son bulduğu düşünülürken, bunun ether fiyatını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

CME Group, Aralık 2017’de vadeli bitcoin işlemlerini açma kararı aldı. Daniela Cambone gibi isimler, geriye dönüp baktıklarında 2017-18 döneminde görülmüş boğa koşusuna nokta koyan şeyin bu gelişme olabileceğini düşünüyorlar.

JPMorgan fiyatta düşüş bekliyor

Ethereum, şubat ayının ikinci haftasında CME Group’ta listelenmeye başlayacak. Her bir sözleşmenin minimum 50 adet ether’a dayanacağı biliniyor. Teslimatı itibari parayla yapılacak olan sözleşmelerde Bitstamp, Coinbase, Gemini, itBit, Kraken gibi borsaların fiyat endeksi baz alınacak. Bilinmeyen şey, bu listelemenin piyasayı nasıl etkileyeceği.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan analistleri, perşembe günü yayınladıkları raporda bununla ilgili görüşlerini paylaştılar. JPMorgan’ın uzman ekibi, ether fiyatının CME Group işlemlerinden olumsuz yönde etkilenebileceğini ifade etti.

Kimileri 2 bin dolara işaret ediyor

Ether fiyatı, bu kritik tarihten önce 1.750 doların üstüne kadar çıkıp rekor tazeledi. Kimi isimler, onun yukarı yönde hareket etmeye devam edeceğini düşünüyor. Gemini’nin kurucusu Tyler Winklevoss, “Ether fiyatı artık (yüzlerce değil) binlerce dolar üstünden hesaplanacak. Sonraki durak 2.000 dolar.” ifadesini kullandı.

Bu bullish tavır, Vijay Ayyar’ın söylemlerinde de görülebiliyor. Luno’nun yöneticilerinden Ayyar, vadeli işlem haberini yorumlarken “Büyük yatırımcıların vadeli işlem yapmak istediğini biliyoruz. Artık bunu CME Group üzerinden yapabilecekler. … Bitcoin’in 40.000 dolara çıktığını gören akıllı yatırımcılar çoktan Ether’a geçiş yapmaya başladı.” dedi. O, CME Group’un ether fiyatını olumsuz yönde etkilemeyeceğine inanıyor.

Real Vision Group’un kurucusu Raoul Pal, yaptığı araştırmalar sonucunda “Ether pozisyonumu artık long.” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!