Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs Bitcoin Fiyatının Neden Yükseldiğini Açıkladı

Bitcoin fiyatı, bir süredir gördüğü düşüşün ardından şubat ayında tekrar yükselmeye başladı. 40 bin dolara yaklaşan bitcoin’in neden yükseliş gösterdiğini ise CoinShares baş stratejisti Meltem Demirörs açıkladı.

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, CNBC’nin Power Lunch programına katıldı ve bitcoin fiyatı hakkında yorumlarda bulundu. Demirörs, bitcoin’i incelerken şirket olarak en çok dikkat ettikleri unsurun duyarlılık olduğunu söyledi. Duyarlılığın talebi büyük ölçüde etkilediğini vurgulayan Demirörs, özellikle kurumsal yatırımcıların bitcoin’e artan ilgisinin fiyattaki artışı şekillendirdiğini ifade etti.

Kurumsal yatırımcıların etkisi daha büyük

Meltem Demirörs, perakende yatırımcıların 2017 yılına kıyasla daha az katılım gösterdiğini belirtti. Dogecoin örneğini veren CSO, “Perakende yatırımcılar, Dogecoin gibi piyasa değeri bakımından daha küçük kripto paralara yöneliyor.” dedi.

Bitcoin’e olan ilginin yönünü asıl değiştirenlerin kurumsal şirketler ve büyük isimler olduğunu dile getiren Demirörs, örnek olarak BlackRock, Guggenheim gibi şirketleri ve Ray Dalio gibi tanınmış isimleri gösterdi.

Bitcoin’de görülen bullish eğilim ne kadar devam eder?

Meltem Demirörs, 2020 ve 2021 yıllarında bitcoin almak arasında bir fark olduğunu söyledi. Demirörs’e göre, 2020 yılında bitcoin almak kurumsal yatırımcılar için bir risk olurken 2021’de bu durum değişti. Kurumsal yatırımcılar için artık bu yıl bitcoin almamak bir risk.

Bitcoin’i hazine rezerv varlığı olarak belirleyen ve 71 binin üzerinde BTC’si olan MicroStrategy’i örnek olarak gösteren Demirörs, şirketin bitcoin sayesinde rezervlerini ikiye katladığını söyledi ve düzenlenen bitcoin konferansının altını çizerek binin üzerinde kurumsal şirketin bu konferansa katılmasının önemini vurguladı.

“Daha fazla kurumsal şirket hatta hükümetler bile bitcoin almayı düşünüyor ve bu gerçekten heyecan verici.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!