Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte UMA, LUNA ve DOT Fiyatlarını Rekora Taşıyan Haberler

Kripto para piyasası hareketli günler geçiriyor. 40 bin dolara tekrar yaklaşan bitcoin, tüm zamanların rekorunu kıran ethereum’un yanı sıra hafta içerisinde UMA, LUNA ve DOT rekor kırdı. Peki bu üç altcoin neden yükseldi?

UMA (UMA), Terra (LUNA) ve Polkadot (DOT), bu hafta fiyat rekoru kırdı. Bu üç kripto para biriminin yükselişinde rol oynamış olabilecek gelişmeleri sizler için derledik.

UMA (UMA)

  • UMO protokolü, uSTONKS isimli GameStop, Nokia, Tesla, Virgin Galactic gibi şirketleri takip eden bir endeks yayınladı. Bu endeks, Reddit’in wallstreetbets subredditinde en çok konuşulan hisseleri takip ediyor. Reddit’te görülen pump’ın etkisiyle protokolün tokenı olan UMA, bir gün içinde %122 yükseldi. UMA fiyatı ikiye katlanarak 35 dolara kadar çıktı
  • Diğer ERC-20 tabanlı projelerle kıyaslanan UMA, bir ayda en çok gelişme kaydeden proje oldu. UMA, Santiment’ın bir önceki araştırmasında dokuzuncu sıradaydı.
  • 5 Şubat’ta Coinbase’in New York şehrindeki kullanıcıları UMA tokenı ile işlem yapmaya başladı.

UMA Fiyatı

1.6 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan UMA, bir hafta içinde %175 oranında arttı. Hafta başında 10 dolar seviyesinde olan kripto para 4 Şubat’ta 41 dolara çıktı. Kripto paranın güncel değeri 29,50 dolar seviyesinde.

kripto-para
Kaynak

Terra (LUNA)

  • Terraform Labs, 4 Şubat’ta Terraform Capital isimli 10 milyon dolar değerinde bir fon başlattı. Bu fon, ethereum tabanlı DeFi projelerinde stablecoin TerraUSD (UST) ve LUNA’nın kullanımı artırmayı amaçlıyor.
  • Terra, topluluğun katılımını yükseltmek için Project Surge isimli bir program duyurdu. Bu program; UST, LUNA gibi Terra ağında bulunan varlıkların blockchain ve DeFi uygulamalarına olan entegrasyonunu sağlamak, yönetmek ve teşvik etmek için başlatıldı. Artacak topluluk desteğiyle Terra ağının ve tokenlarının daha fazla ilgi görmesi bekleniyor.
  • Terra, blockchain güvenlik şirketi Quantstamp ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu ortaklıkla birlikte Terra ekosisteminin güvenliği sağlanacak.

LUNA Fiyatı

LUNA, son 1 hafta içinde %88 yükseldi. Hafta başında 1.40 doların üzerinde seyreden kripto para, 2,88 dolara kadar çıktı. Fakat LUNA, 2019’da gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,60 dolara henüz yaklaşamadı. 1.3 milyar dolar değerinde piyasa değeri bulunan LUNA’nın güncel fiyatı 2,72 dolar.

kripto-para
Kaynak

Polkadot (DOT)

  • 21Shares, Polkadot için PDOT kodlu borsa yatırım ürünü (ETP) oluşturacağını duyurdu. PDOT, bitcoin’den sonra platformun en büyük ikinci ETP’si oldu ve İsviçre Swiss Borsası’nda listeleniyor.
  • Polkadot, likidite protokolü Bancor ile entegrasyon sağladı. Bancor sayesinde Polkadot kullanıcıları havuz oluşturabilir, likidite sağlayabilir ve ERC-20 tokenları ile işlem yapabilirler. 
  • Polkadot ekosistemindeki Manta Network, MantaSwap isimli ve gizlilik odaklı bir merkeziyetsiz borsa kuracağını açıkladı. Polkadot üzerinde kullanıma sunulacak olan yeni borsa, toplanan 1.1 milyon dolar değerindeki fon ile kurulacak.

DOT Fiyatı

19 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan DOT, bu hafta %21 oranında artış gösterdi. Kripto para, 4 Şubat’ta 21,54 dolara kadar çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şu anda 20 dolardan fiyatlanıyor.

kripto-para
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!